Το Τενεσί απέρριψε τα κονδύλια για τον HIV

25/04/2023
από
Τενεσί
Τενεσί

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που το Υπουργείο Υγείας του Τενεσί ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται και θα διανέμει πλέον αλλού, την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη του HIV.

Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και τώρα θα αναδρομολογήσουν μέρος της χρηματοδότησης μέσω ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εδρεύει στο Νάσβιλ.

Το CDC θα στείλει χρηματοδότηση 4 εκατομμυρίων δολαρίων – κάτι λιγότερο από το ήμισυ των 9 εκατομμυρίων δολαρίων από προηγούμενες επιχορηγήσεις – στον United Way of Greater Nashville, ο οποίος στη συνέχεια θα μοιράσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε άλλους οργανισμούς, σύμφωνα με το The Tennessean.

«Η απόφαση του CDC να συνεργαστεί με το United Way of Greater Nashville για την αποστολή ομοσπονδιακών κεφαλαίων απευθείας σε οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας του HIV στο Τενεσί θα προλάβει μια κρίση δημόσιας υγείας που έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί», δήλωσε η Toni Newman, διευθυντής του Συνασπισμού για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα σε όλα τα Κινήματα του Συμβουλίου Εθνικής Μειονότητας για το AIDS (NMAC), σε μια δήλωση.

Η Newman, μια μαύρη τρανς γυναίκα, είπε επίσης για τον κυβερνήτη του Τενεσί, Bill Lee, «Ο Lee είναι ο πρώτος κυβερνήτης που απέρριψε ποτέ τη σωτήρια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, μια κίνηση που δεν έχει καμία σχέση με τη μείωση της γραφειοκρατίας».

Η απόφαση του CDC είναι τουλάχιστον σπάνια.

Αν και μένει να δούμε πώς θα κατανεμηθεί το νέο κανάλι ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, πολλοί από τους οργανισμούς που επηρεάστηκαν από την απόφαση της πολιτείας σχημάτισαν έναν κρατικό συνασπισμό για να εκφράσουν τεράστια ευγνωμοσύνη για την απόφαση του CDC.
Δες και αυτό!