Ταϊλάνδη: Ξεκινάει η συζήτηση για την ισότητα στον γάμο

21/12/2023
από
Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης. Μέχρι στιγμής, μόνο δύο χώρες της Ασίας αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Η τροποποίηση του Αστικού και Εμπορικού Κώδικα θα αλλάξει τις λέξεις «άνδρες και γυναίκες» και «σύζυγοι» σε «άτομα» και «σύντροφοι γάμου». Το επόμενο βήμα θα είναι η τροποποίηση του νόμου για τα συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας ώστε να αναγνωρίζονται και τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Η κουήρ κοινότητα της Ταϊλάνδης έχει αγωνιστεί πολύ για την ισότητα στον γάμο τα τελευταία χρόνια. Ενώ είναι γνωστή ως μία από τις πιο φιλικές προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χώρες, το νομικό πλαίσιο δεν αντικατοπτρίζει αυτή τη συνθήκη. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση βάσισε την εκστρατεία της και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υποσχόμενη να συνεχίσει την προσπάθεια και να ψηφίσει τον νόμο.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης θα φέρει την ισότητα στο γάμο

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαβεβαίωσε ότι η αλλαγή θα δώσει στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια «ακριβώς τα ίδια δικαιώματα» με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο όμως θα πρέπει να συζητηθεί πολλές φορές προτού μπορέσει να περάσει. Μετά την ψήφισή του, θα πάει στον βασιλιά Maha Vajiralongkorn ο οποίος θα δώσει τη συναίνεση του, ώστε τελικά να γίνει νόμος.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, οι πολίτες της Ταϊλάνδης υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την ισότητα στον γάμο καθώς συμφωνούν και με την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση με σκοπό τη νομιμοποίηση της.
Δες και αυτό!