Ταχύρρυθμα μαθήματα στους γαλάζιους βουλευτές για την ισότητα στον γάμο

15/01/2024
από
Κυριάκος Μητσοτάκης, IDAHOBIT
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σήμερα στις 18:30 οι βουλευτές της ΝΔ με επώνυμο που αρχίζει από Α ως και Κ θα βρεθούν στα γραφεία της οδού Πειραιώς, προκειμένου να ενημερωθούν από τον εισηγητή του νομοσχεδίου υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Με μια αναλυτική παρουσίαση (powerpoint) που έγινε και σε κλειστή κυβερνητική σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Άκης Σκέρτσος θα εξηγήσει στους κυβερνητικούς βουλευτές τι νομοθετεί και τι δεν νομοθετεί η κυβέρνηση, ενώ θα παρουσιάσει και στοιχεία για το τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λογική είναι ότι η κυβέρνηση έχει να κατοχυρώσει νομικά μια υφιστάμενη κατάσταση, τόσο ως προς τον γάμο όσο και ως προς την τεκνοθεσία, με δεδομένο ότι οικογένειες με συζύγους του ίδιου φύλου έχουν παιδιά που, όμως, δεν έχουν ουσιαστικά δικαιώματα, αν ο βιολογικός γονέας φύγει από τη ζωή.

Από την κυβέρνηση, επίσης, επισημαίνουν ότι «δεν καταργούνται τα φύλα των γονέων, ούτε νομοθετείται το δικαίωμα ενός ομόφυλου ζευγαριού να αποκτήσει παιδί μέσω ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής». Παράλληλα, δεν κατοχυρώνεται η αναφορά σε «Γονέα 1» και «Γονέα 2» που προκαλεί πλείστες όσες αντιδράσεις.
Δες και αυτό!