Τα αποτελέσματα της μεγάλης του έρευνας, σχετικά με τις ιδεολογίες, αξίες και τις τοποθετήσεις των ψηφοφόρων στη χώρα μας, δημοσίευσε το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople με διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε πανελλαδικό δείγμα 4.182 ατόμων άνω των 17 ετών, το διάστημα από τις 17 έως τις 27 Μαρτίου 2023.

Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν, υπήρχαν κι αυτά που αναφέρονταν στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και συγκριμένα στην πρόσβαση των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις απαντήσεις το 55,8% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τους γάμους των ομοφυλόφιλων. Αντίθετα, το 38,8% φαίνεται να διαφωνεί.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα και τον προφίλ των απαντήσεων με βάση την πολιτική παράταξη που υποστηρίζουν.

Μικρότερο είναι, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό που υποστηρίζουν τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, το 40,9% φαίνεται να συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με το 54,4% να διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Σχόλιο συντάκτη: Τα αποτελέσματα των ερευνών αποτυπώνουν τις εκάστοτε κοινωνικές τάσεις, οι οποίες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες όπως η πρόσβαση στη σωστή πληροφόρηση, τη θρησκεία, την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ κλπ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα η πρόσβαση σε αυτά δεν πρέπει ωστόσο να βασίζεται στις τάσεις αυτές, αλλά στην ισονομία και στον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.


φωτογραφίες: eteron.org

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!