Συνέδριο για τη συμπεριληπτική υγειονομική περίθαλψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

02/11/2023
από
Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ παρουσιάζει το ευρωπαϊκό έργο INSIGHT, το οποίο αφορά στη συμπεριληπτική υγειονομική περίθαλψη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου (08:30 – 18:00).

Συγκεκριμένα, το INSIGHΤ με τίτλο «Προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης χωρίς αποκλεισμούς για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα: Καταπολεμώντας το Στίγμα, τις Διακρίσεις και τις Ανισότητες», στοχεύει στον προσδιορισμό των παραγόντων που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών και επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας.

Η ανάδειξη αυτών των παραγόντων θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της προσέγγισης, επικοινωνίας, κλινικής αξιολόγησης και θεραπείας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, μέσω της ανάπτυξης συγκεκριμένων ικανοτήτων.

Στο Συνέδριο θα  πραγματοποιηθούν τα παρακάτω πάνελ:

-Discussing accessibility challenges to Person-Centered Care for the LGBTQ+ Community

-The European landscape. Challenges & planning ahead

-Inclusive Patient Care: Building Resiliency, Trust, & Improved Clinical workflow and outcomes

-LGBTI+ identities “Non visible” populations” : Discussing Gender Diverse Youth and Adolescents Challenges – Discussing LGBTI+ family challenges – Discussing LGBTI+ refugee population challenges

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι Υπερήφανοι Γονείς, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, και η Θετική Φωνή. Επίσης, θα συμμετέχει το Orlando LGBT, οργάνωση που συμμετείχε και στην υλοποίηση του έργου INSIGHT, ως βασικός συνεργάτης.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι στα αγγλικά.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο συνέδριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.
Δες και αυτό!