Συμπεριληπτική έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη Barbie

350
Ο καλλιτέχνης και φωτογράφος μόδας Courtney Charles αποκάλυψε πρόσφατα το τελευταίο του έργο: μια σειρά φωτογραφιών εμπνευσμένη από την Barbie, η οποία «γιορτάζει τόσο τo camp όσο και την ενδυνάμωση που ενσαρκώνει αυτή η εμβληματική κούκλα», σύμφωνα με δήλωση του Charles.

Χρησιμοποιώντας τόσο cis όσο και transμοντέλα, η σειρά “The Doll Series” έχει σκοπό να αναδείξει την έννοια του transhumanism. «Η σειρά The Doll Series έχει ως στόχο όχι μόνο να δώσει χαρά στους θεατές, αλλά και να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη σχετικά με το transhumanism», αναφέρει ο Charles. «Πολλά από τα μοντέλα Barbie που επιλέχθηκαν για τη σειρά είναι τρανς, μια εύστοχη μεταφορά για το “τα μέρη του σώματος δεν έχουν σημασία”».

Μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς είναι το τρανς μοντέλο Jari Jones, γνωστή για τη συνεργασία της με τον Calvin Klein. Η Jones υποδύεται την “Disco Nap Barbie” στη σειρά The Doll Series. Ο Charles επισημαίνει επίσης ότι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σειράς είναι η “Booty Bump Barbie”, μια εικόνα που αντιστρέφει τους ρόλους του χαρακτήρα που υποδύεται η Margot Robbie στην ταινία του 2013 The Wolf of Wall Street.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να παρατηρείς τους ανθρώπους να βλέπουν τις εικόνες στις γκαλερί και να βλέπεις κάποιους από αυτούς να παλεύουν με την έλξη που τους ασκούν», λέει ο Charles. «Επειδή τα μοντέλα είναι τόσο ελκυστικά, οι θεατές συχνά δεν παρατηρούν αμέσως ότι οι θηλές και οι αφαλοί έχουν αφαιρεθεί. Η ελπίδα μου είναι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η ίδια η ιδέα στην οποία είναι προσκολλημένοι περισσότερο από οποιαδήποτε σωματική πτυχή».

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

Πηγή: Out Magazine