Αντί-τρανς ακτιβιστές καταγγέλλουν τρανς μητέρα στο NSPCC επειδή θήλασε το μωρό της

07/07/2023
από
Μια τρανς μητέρα καταγγέλθηκε στην Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών (NSPCC), επειδή εθεάθη να θηλάζει το μωρό της. 

Η υπεύθυνη πολιτικής για το κλίμα και τη βιομηχανία του Συνδικαλιστικού Κογκρέσου, Mika Minio-Paluello, έχει γίνει στόχος χιλιάδων ακτιβιστών κατά των τρανς ατόμων, με πολλούς να εγείρουν ανησυχίες για την προστασία της στην NSPCC λόγω του θηλασμού του μωρού της.

Η NSPCC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Η Minio-Paluello, δήλωσε ότι θήλασε μόνο για λίγες εβδομάδες μετά από υποτροπή του καρκίνου και έγραψε στο Twitter “η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το μίσος σας” ως απάντηση σε “χιλιάδες tweets γεμάτα μίσος, σκληρότητα και προσπάθειες γελοιοποίησης που απευθύνονται σε μένα αυτήν την εβδομάδα” δηλώνει η ίδια.

Η Minio-Paluello κάλεσε τους αντί-τρανς ακτιβιστές να αφήσουν ήσυχες τις κουήρ οικογένειες, προσθέτοντας ότι οι τρανς γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι η ίδια “χρησιμοποίησε το τυπικό πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε για τις θετές μητέρες“, το οποίο εφαρμόζεται στις τρανς ή τις cis γυναίκες.

Πληροφορίες στον ιστότοπο του NHSαναφέρουν: “Τα τρανς ή non-binary άτομα μπορούν να υποστηριχθούν ώστε να ταΐζουν τα μωρά τους με ανθρώπινο γάλα, αν αυτός είναι ο στόχος τους“.

Περαιτέρω συμβουλές αναφέρουν ότι όσοι έχουν κάνει top surgery μπορεί επίσης να είναι σε θέση να παράξουν γάλα, με την υποστήριξη να προσφέρεται ευρέως από το NHS.

Η Minio-Paluello ακυρώνεται από τη Rosie Duffield μετά τη συνέντευξη στο ITV

Οι αντιδράσεις κατά του θηλασμού της Minio-Paluello ακολούθησαν την εμφάνισή της στην εκπομπή News at Ten του ITV, η οποία διερεύνησε τις επιπτώσεις της εκτίναξης των λογαριασμών του νερού υπό το πρίσμα της πιθανής κατάρρευσης της Thames Water.

Μετά την προβολή της εκπομπής, η βουλευτής Rosie Duffield, η οποία είναι γνωστή για τις TERF απόψεις της, έγραψε στο Twitter ότι η Minio-Paluello “δεν είναι μια αγωνιζόμενη μητέρα“.

Απαντώντας σε ένα σχόλιο κάτω από το tweet της, η Duffield πρόσθεσε: “Οι βιολογικοί άνδρες δεν μπορούν να κυοφορήσουν ένα μωρό ή να γεννήσουν … επομένως δεν πρόκειται για μητέρα“.

Στο δικό της thread στο Twitter, η Minio-Paluello κατέληξε: “Η εμμονή με μια τρανς μητέρα που δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση για τους λογαριασμούς του νερού, είναι μια κλασική τακτική αντιπερισπασμού της δεξιάς, για να επισκιάσει τον πραγματικό αγώνα. Μην το κάνετε και μην την πατήσετε“.

Σε απάντηση στις ανησυχίες που εκφράστηκαν, το NSPCC δήλωσε ότι είναι επιλογή των γονέων του τρόπου με τον οποίο ταΐζουν το παιδί τους, προσθέτοντας ότι οι επαγγελματίες υγείας και το NHS προσφέρουν υποστήριξη σε όλους τους γονείς που ταΐζουν τα μωρά τους.

Σύμφωνα με screenshots που αναρτήθηκαν στο Twitter, το NSPCC ενημέρωσε αρκετούς θορυβημένους αντί-τρανς ακτιβιστές ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το παιδί που θηλάζει.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους γονείς που δεν κυοφορούν και που επιθυμούν να θηλάσουν, να διεγείρουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος με ορμονοθεραπεία.

Το λεσβιακό ζευγάρι Caitlin και Leah έχουν δημοσιεύσει εικόνες στο TikTok, όπου θηλάζουν εναλλάξ τον γιο τους, με την Caitlin να λαμβάνει ορμόνες για να το κάνει.

@caitlinandleahh

Pump with me 🥛

♬ original sound – Caitlin and Leah
Δες και αυτό!