Ο 28χρονος γκέι Christian Council, που ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε αναίσθητος μετά από μια ομοφοβική επίθεση, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι υπέβαλε έκθεση αναφοράς για έγκλημα μίσους στο FBI, αφού οι τοπικές αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα αρνήθηκαν να χαρακτηρίσουν σωστά την επίθεση.

Υπέστη διάσειση, σπασμένο πλευρό, δύο σπασμένα δόντια και συναισθηματικό τραύμα, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα και μια γυναίκα που πάρκαραν το φορτηγό τους μπροστά από το αυτοκίνητό του.

Οι δύο δράστες, η Amery Dickerson και ο Bennett Stone, συνελήφθησαν για επίθεση (πλημμέλημα) και βιαιοπραγία και έκτοτε αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ περιμένουν τη δίκη.
Η αστυνομία δε θεωρεί ότι η επίθεση έχει κίνητρα ομοφοβικά και το γεγονός ότι η Dickerson και ο Stone φώναζαν ομοφοβικές βρισιές δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση της αστυνομίας.

«Θέλω να το καταστήσω πολύ σαφές» , δήλωσε ο Council στην εφημερίδα The Oklahoman. “Βγήκαν από το φορτηγό τους, επειδή ήταν έξαλλοι, που τους κοίταξα. Με χτύπησαν χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί ήμουν ομοφυλόφιλος. Ήταν πολύ σαφές σε μένα ότι αυτό έγινε, μόλις είδαν ότι ο φίλος μου και εγώ ήμασταν ομοφυλόφιλοι, ή ότι υπέθεσαν ότι είμαστε γκέι. Μου ήταν πολύ σαφές ότι ήταν από τη μανία τους, που τους είχα κορνάρει και κοροϊδεύσει, και ήταν έξαλλοι, που δύο ομοφυλόφιλοι είχαν το θάρρος να τους κοροϊδέψουν, ή να τους ενοχλήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο.” 

Πιστεύει ότι η επίθεση ήταν «απολύτως ένα έγκλημα μίσους» , αλλά δεν καταγράφτηκε ως τέτοια, επειδή η σεξουαλικότητα δεν είναι προστατευμένο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τους νόμους περί εγκλημάτων μίσους της Οκλαχόμα. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας της Οκλαχόμα Gary Knight δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια απλή υπόθεση οργής στο δρόμο και ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο Council στοχοποιήθηκε λόγω της σεξουαλικότητάς του.

Τον χτύπησαν κάνοντάς του ομοφοβικά σχόλια… αλλά για την αστυνομία αυτό δεν είναι “έγκλημα μίσους”