Τον χτύπησαν κάνοντάς του ομοφοβικά σχόλια… αλλά για την αστυνομία αυτό δεν είναι “έγκλημα μίσους”

08/07/2020
από

Θύμα βίαιης ομοφοβική επίθεσης έπεσε ο Christian Council, μεσίτης από στην πόλη της Oklahoma.

Ο Council επέστρεφε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του, όταν κόρναρε σε ένα αμάξι το οποίο εμπόδιζε την πρόσβασή του στο parking. Αφού το αμάξι μετακινήθηκε και ο Council πάρκαρε, δύο άτομα πλησίασαν προς το μέρος του.

“Όταν μας είδαν, σχολίασαν πως είμαστε ένα ωραίο ζευγάρι και μετά μας έβρισαν χρησιμοποιώντας ομοφοβικό λόγο”, δήλωσε ο Council στον τοπικό σταθμό KFOR. 

` Φωτογραφία του Chistian Council από τον σταθμό KFOR

Στη συνέχεια, οι δύο άγνωστοι άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που έμεινε αναίσθητος. Ο Council φέρει αρκετές μελανιές ενώ υπέστη διάσειση από την επίθεση. Υποστηρίζει ότι καθ’ όλη την διάρκεια της επίθεσης οι δράστες φώναζαν ομοφοβικές βρισιές σε αυτόν.

Η αστυνομία όμως παρέλειψε να βάλει αυτή τη “λεπτομέρεια” στην αναφορά της και ως εκ τούτου αρνείται μέχρι τώρα να χαρακτηρίσει την επίθεση ως έγκλημα μίσους.

Η επίθεση είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σάββατου (27 Ιουνίου 2020), ενώ οι επιτιθέμενοί φώναζαν ομοφοβικά σχόλια κατά των γκέι. Ο Christian Council επέστρεφε στο σπίτι του με έναν φίλο του, αλλά καθώς πήγαινε να παρκάρει, ένα φορτηγό στη μέση του δρόμου τον εμπόδιζε.
Κόρναρε για να μετακινηθεί το φορτηγό, και όταν τελικά πάρκαρε, και βγήκαν από το αυτοκίνητο, ένας άντρας και μια γυναίκα τους περίμεναν.

Έγραψε στο Facebook: «Δύο από αυτούς με χτύπησαν. Μου φώναζαν ομοφοβικές βρισιές ενώ με χτυπούσαν μέχρι που έπεσα αναίσθητος.
«Προσπάθησα σκληρά να αντισταθώ, αλλά ήταν περισσότεροι. Οι δύο που με χτύπησαν ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα. Με μπουνιές, με κλοτσιές, μέχρι που με έβγαλαν knock out.

Την Τρίτη (30 Ιουνίου), ο Council έγραψε στο Facebook: «Παλεύω σήμερα. […]
«Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό είναι ακόμη νεότεροι από εμένα. Όλοι υποθέτουμε ότι με κάθε νεότερη γενιά που έρχεται μετά από εμάς, γίνεται πιο αποδεκτός και πιο ανοιχτός ο κόσμος στη διαφορετικότητα. Αυτή δεν είναι μία τέτοια περίπτωση. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.”

Η αστυνομία αναγνώρισε τους δύο δράστες της επίθεσης Amery Dickerson και Bennett Stone και τους συνέλαβε, παρόλα αυτά τους άφησε ελεύθερους.




Δες και αυτό!