Στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

16/02/2024
από
Στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, μετά την ιστορική ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου χθες.

Η αναγγελία του γάμου δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Τα Νέα» και αφορά στον γάμο ενός ζευγαριού ανδρών. Συγκεκριμένα, η αγγελία αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Στο δημαρχείο νέας Σμύρνης ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την έγκριση του νόμου

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θετικά ψήφισαν 176 βουλεύτριες/τες, και 76 αρνητικά.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ κατά οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και το ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές/τριες να το υπερψηφίσουν.

«Ναι στη Δικαιοσύνη, ναι στην ισοτιμία. Όχι στη μισαλλοδοξία. Σας καλώ αυτό το βήμα να το κάνουμε όλες και όλοι μαζί», είπε.
Δες και αυτό!