123_0Την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε τα άτομα που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης η προεκλογική συζήτηση περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από το θέμα της οικονομικής πολιτικής.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι στις οικονομικές κρίσεις, οι κοινωνικές διακρίσεις πολλαπλασιάζονται για τα άτομα που ήδη τις υφίστανται. Όσο δε μπορούμε να παραβλέψουμε τη σημασία της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει η επερχόμενη κυβέρνηση, σε μία περίοδο που το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού θίγεται άμεσα ή έμμεσα, άλλο τόσο δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ζητήματα όπως αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια εξίσου θιγόμενη πληθυσμιακή ομάδα – αυτή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών, διεμφυλικών και μεσοφυλικών ατόμων, καθώς και τα αιτήματα και τα δικαιώματα αυτής της πληθυσμιακής ομάδας δεν πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Η ΟΛΚΕ καλωσορίζει θερμά και υποστηρίζει τις ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες (αναφέρονται αλφαβητικά):
1. Γιατρομανωλάκης Νίκος (το Ποτάμι)
2. Καντιώτος Διονύσης (Λαϊκή Ενότητα)
3. Κοσμίδου Κωνσταντίνα (Δημοκρατική Συμπαράταξη)
4. Παπανικολάου Κατερίνα (το Ποτάμι)
5. Σιγάλας Αντώνης (Λαϊκή Ενότητα)

Η καθεμιά και ο καθένας μας θα κρίνει με βάση τη γενικότερη πολιτική και ιδεολογική της/του τοποθέτηση. Ας έχουμε όμως στο νου μας ότι οι ανοιχτά LGBTI υποψηφιότητες μπορούν να ανοίξουν επί της ουσίας τη συζήτηση για τα δικαιώματά μας, προβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα μέσα στα κόμματά τους.

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ

Διαβάστε τις συνεντεύξεις των υποψηφιών στο antivirus

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!