«Στην παραλία Βροντόνερο της Ζακύνθου κυνηγούν τους gay»

0
349
φωτογραφία αρχείου
Κου Κουξ Κλαν και ομοφοβία στη Ζάκυνθο; Στο Βροντόνερο άλλος παθών; Ποιος νέμεται την περιοχή; Για ποιους λόγους; Γιατί δρα ή δρον ανενόχλητοι; 

από τη Μαρία – Λουϊζα Παπαδοπούλου

Πήγαμε λοιπόν στο Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου με ένα φίλο τον Στέφανο με σκυλάκια να κάνουν μπάνιο καθώς δεν υπάρχουν και πολλοί λουόμενοι εκεί (είχα να πάω χρόνια λόγω των σκουπιδιών που άφηναν στο βουνό και έσταζαν στην θάλασσα).

Περπατήσαμε και παρατήρησα στα βράχια να γράφουν «gay out». Μου παραξενοφάνηκε. Ποιος τα γράφει αυτά; Ποιος ανεβαίνει τόσο ψηλά στα βράχια; Σίγουρα κάποιος ντόπιος. Είχα δει και μια επιγραφή ιδιοκτησίας… ποιος ξέρει.

Ενώ λοιπόν κολυμπούσα τις άπειρες ώρες άκουσα τα σκυλάκια να γαυγίζουν. Όπως μου είπε ο Στέφανος μετά, πέρασε ένας ηλικιωμένος με καπέλο και πήρε πέτρα να χτυπήσει ένα σκυλάκι μου τον Παυλίτο με τρομερό θυμό… Ο φίλος μου αντέδρασε. Του είπε να πετάξει την πέτρα φαντάζομαι… υποθέτω σε έντονο τόνο.

Το σούρουπο καθώς κινήσαμε να φύγουμε, μας ειδοποίησαν δύο άγνωστοι σε μας με ένα μαύρο σκύλο, πως τα λάστιχα του αυτοκινήτου είναι τρυπημένα με αιχμηρό αντικείμενο, και τα δικά μας και τα δικά τους.

Φτάσαμε στο σημείο και πράγματι 3 λάστιχα δικά μου τρυπημένα, σκασμένα! Αμέσως, ένας άλλος λουόμενος φίλος αρχιτέκτονας μου εκμυστηρεύτηκε πως και τα δικά του τα έχουν σπάσει πριν καιρό και έκτοτε αφήνει το αυτοκίνητό του μακριά.

Μου εξήγησε πως οι λόγοι είναι ΚΥΡΙΩΣ ομοφοβικοί! Κυνηγούν τους gay! Μα και τους ιδιοκτήτες ζώων κατά πως φάνηκε. Ρωτώντας μετά σε γνωστούς στο τηλέφωνο έμαθα πως έχουν σπάσει λάστιχα σε πολλούς ανθρώπους κυρίως gay μα όχι μόνο.

Μια κοπέλα έφτασε στον εισαγγελέα αλλά φοβήθηκε και δεν κατέθεσε μήνυση. Εξάλλου απο ότι φαίνεται κάποιος πρώην αστυνομικός έχει κάποια αμφισβητούμενη ιδιοκτησία στην περιοχή…

Προβλήματα δημιουργούνται και με κάποιον που περνά τα άλογά του για μπάνιο… λένε.

Προσωπικά ο συγκεκριμένος δεν με πείραξε αν και τα σκυλάκια τον ενόχλησαν ίσως. Έμαθα πως η επιγραφή που είδα χαραγμένη στον βράχο δεν είναι η μοναδική! Απειλές χαραγμένες στα βράχια. Μου είπαν να φύγω γρήγορα από εκεί γιατι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα αν μείνω μόνη να με κτυπήσουν με πέτρες!

Κάποιος λοιπόν ή κάποιοι για πλείονες λόγους συστηματικά απειλούν, πετούν πέτρες, βανδαλίζουν ανενόχλητοι καθώς ο κόσμος φοβάται να καταγγείλει και η αστυνομία κωφεύει με την πάγια τακτική ενοχοποίησης των θυμάτων εν προκειμένω απειλής και φθοράς.

Κυρίως ομοφυλόφιλοι στοχοποιούνται αλλά και ζωόφιλοι ποιος ξέρει γιατί… Δεν φοβούνται καθόλου. Είναι στο απυρόβλητο!

Οποιος μιλά κινδυνεύει.

Όποιος είναι παθών ή γνωρίζει κάτι ας με ενημερώσει.

Με των πολλών τον θάνατο …. θάνατος δεν λογιέται…