Ομοφοβικό περιστατικό (ακόμη ένα) στην παραλία Νέων Επιβατών στη Θεσσαλονίκη

27/06/2023
Όλο και περισσότερα φαίνεται να είναι τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά στη χώρα μας (και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας). Όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στην παραλία Νέων Επιβατών στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τη διεξαγωγή του Thessaloniki Pride.

Όπως αναφέρει ο Ν. στο περιοδικό, επισκέπτεται συχνά τη συγκεκριμένη παραλία κάνοντας ασκήσεις γιόγκα.

«Έκανα το πρόγραμμά μου, όπως κάθε Σαββατοκύριακο, φορώντας ένα thong μαγιό. Χωρίς να το αντιληφθώ αρχικά, ήρθε δίπλα μου ένας τύπος με τη σύντροφό του και την κόρη του (γύρω στα 10)».

Σύμφωνα με τον Ν. ο άνδρας κάθισε για περίπου δέκα λεπτά και μετά θυμωμένος άρχισε να μαζεύει τα πράγματά του, για να κάτσει σε άλλο σημείο της παραλίας.

«Φεύγοντας και περνώντας από δίπλα μου, του έπεσε δήθεν μια πτυσσόμενη καρέκλα σχεδόν επάνω μου και πριν καταλάβω τι έγινε, προσπάθησε να με χτυπήσει στο κεφάλι με την ομπρέλα. Ευτυχώς το απέφυγα!».

Ως αντίδραση ο Ν. άρχισε να του μιλάει στα αγγλικά. Όπως μας εξηγεί είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, για να αποφύγει την κλιμάκωση.

Στο άκουσμα των αγγλικών ο άγνωστος άνδρας του απάντησε: «Δεν μιλάς ελληνικά μωρή πουστάρα; Καλά θα σου δείξω εγώ…».

Στη συνέχεια πήγε και κάθισε πιο κάτω. Λίγα λεπτά όμως μετά επέστρεψε.

«Ήρθε και πάλι δίπλα μου και μου είπε: “πώς είναι πούστης στη γλώσσα σου;”. Σηκώθηκα όρθιος. Αν και ήταν από τους φουσκωτούς με ένα μεγάλο τατουάζ στο στήθος, διαπίστωσε ότι δεν θα ήμουν εύκολος αντίπαλος. Τελικά γύρισε και έφυγε, φωνάζοντας στη γεμάτη με κόσμο παραλία: “Είσαι σαν πουτάνα! Πουτάνα τ΄ακούς;”»

Ο Ν. μας λέει πως πρόκειται για τον πρώτο σοβαρό περιστατικό που του έτυχε «αν και κάνω μπάνιο με τον ίδιο τύπο μαγιό σε δημόσια παραλία εδώ και 20 χρόνια», χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον κόσμο. «Αντιθέτως, πολλές φορές με πλησιάζουν για να με ρωτήσουν σχετικά με τις ασκήσεις που κάνω. Μάλιστα, λίγο μετά την ομοφοβική επίθεση, ήρθε ένας νεαρός και μου είπε να είμαι ο εαυτός μου και να μη δίνω σημασία».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!