Στη νέα έκδοση των Sims μπορείς να δώσεις τις αντωνυμίες που θες

Το αναβαθμισμένο The Sims 4 κυκλοφορεί με non binary και άλλες αντωνυμίες χωρίς αποκλεισμούς σε σχέση με τον προσδιορισμό του φύλου

Στη νέα έκδοση του video game προσομοίωσης The Sims 4 εισάγεται μια νέα ενημέρωση που παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις αντωνυμίες των Sims που δημιουργούν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των non binary αντωνυμιών “they/them” (αυτοί/αυτούς).

Σκοπός των εταιρειών EA και Maxis είναι να τιμήσουν τους αφοσιωμένους LGBTQ+ οπαδούς του παιχνιδιού.

Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη από την Τρίτη (24 Μαΐου) και κάνει το παιχνίδι πιο συμπεριληπτικό.

Οι παίκτες θα μπορούν πλέον να εισάγουν το όνομα του χαρακτήρα τους, ως συνήθως, καθώς και να επιλέγουν τις αντωνυμίες των Sim τους από ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού αντωνυμιών. Τα άτομα μπορούν επίσης να προσθέσουν προσαρμοσμένες αντωνυμίες με κάποιες γραμματικές οδηγίες στη νέα διεπαφή χρήστη που επιτρέπει στους παίκτες να δουν πώς θα φαίνονται οι αντωνυμίες μέσα από διάφορα παραδείγματα παιχνιδιού, προτροπές ή ειδοποιήσεις.

Η ομάδα ανάπτυξης των Sims συνεργάστηκε στενά με το It Gets Better Project και το GLAAD για να κατανοήσει πώς θα χρησιμοποιηθεί η ενημέρωση των αντωνυμιών και τον αντίκτυπο που θα είχε στους LGBTQ+ παίκτες.

Ο John Faciane, συνεργαζόμενος παραγωγός, δήλωσε στο PinkNews ότι η ομάδα ήθελε να αντιμετωπίσει «αυτόν τον τομέα της ποικιλομορφίας των φύλων και της εκπροσώπησης των LGBTQIA+ ατόμων» με τη νέα ενημέρωση.

«Ενώ αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον, προχωρώντας προς τα εμπρός», δήλωσε ο Faciane.

Ο εκτελεστικός παραγωγός του The Sims 4, Phill Ring, δήλωσε ότι η ενημέρωση των αντωνυμιών ήταν ένα χαρακτηριστικό που «σκεφτόμασταν για καιρό». Είπε ότι ήταν σημαντικό για την ομάδα να εκπαιδευτεί, ώστε «κάθε εφαρμογή που κάνουμε να είναι κοντά σε αυτό που ζητά η κοινότητα».

Ο Ring πρόσθεσε ότι αυτή η πτυχή της κοινότητας ήταν πραγματικά σημαντική, καθώς το The Sims έχει μια ακμάζουσα, αφοσιωμένη και πιστή βάση οπαδών. Περιέγραψε πώς πολλοί οπαδοί «μεγαλώνουν σε αυτές τις στιγμές» παίζοντας το The Sims και ενδεχομένως ανακαλύπτουν κομμάτια του εαυτού τους στο παιχνίδι.

Ο Faciane περιέγραψε πώς, ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας που εργάζεται στη βιομηχανία παιχνιδιών, το «περιβάλλον» στο χώρο των παιχνιδιών έχει αλλάξει ώστε να γίνει πιο συμπεριληπτικό για τα LGBTQ+ άτομα και άλλες κοινότητες τα τελευταία χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2021, ο streamer του Twitch, Momo Misfortune, ζήτησε επανειλημμένα στο Twitter να προσθέσει στο The Sims 4 μια επιλογή αντωνυμιών, προκαλώντας μια διαδικτυακή αίτηση που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 22.800 υπογραφές.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!