Ακριβώς στο τέλος του χειμώνα, ο τραγουδοποιός Στέλιος Τσουκιάς κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Κοιτάζω Έξω», και μας εκπλήσσει, από το πρώτο άκουσμα των τραγουδιών του, με την ορμή της αλήθειας και της τέχνης του.

Βρείτε τον δίσκο σε: Spotify, iTunes/Apple Music & Deezer

Επτά καινούργια τραγούδια και μια ιδιαίτερη ανάγνωση στο τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Γέρο Μαθιός» συνθέτουν το νέο αυτό ξεχωριστό υλικό του ταλαντούχου, κοινωνικά ανήσυχου και πηγαίου μουσικά Στέλιου Τσουκιά.

Ένα άλμπουμ βαθιά συναισθηματικό («Μη λυπάσαι») αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό («Ένας Λύκος Αισθηματίας»), υπαρξιακό («Ελεύθερος») και καταγγελτικό («Φρικιό»), που αντιπαλεύει με τον χρόνο («Χαίρε Χρόνε»), το ψέμα («Μες στα αίματα») και μας ανάβει το φως στα σκοτάδια μας, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς την αλήθεια και τη ζωή («Κοιτάζω έξω»).

Μια μουσική αφήγηση σε 7 (+1 «Γέρο Μαθιός») πράξεις, που παντρεύει τον ηλεκτρονικό και τον φυσικό ήχο, σε ένα ταξίδι που ξεκινάει από την indie folk και περνάει στην ατμοσφαιρική electro/blues και lo-fi σκηνή, εμποτισμένα με στοιχεία της ελληνικής μουσικής.

Η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά έρχεται να ανανεώσει όχι μόνο τον τρόπο της μουσικής γραφής του Στέλιου, αλλά και τη νεότερη τραγουδοποιία μουσικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά. Είναι μια επίκαιρη μουσική πρόταση, που συγκεντρώνει μέσα της τις επιρροές και τα δώρα του παρελθόντος, την πραγματικότητα του παρόντος και την αισιοδοξία του μέλλοντος.

Καλή ακρόαση! 


Περισσότερες πληροφορίες:

Νέος δισκος “Κοιτάζω Έξω”. Στέλιος Τσουκιάς

Διαθέσιμο σε SpotifyiTunes/Apple Music & Deezer  

Κομμάτια:
1. Ένας λύκος αισθηματίας / Μουσική: Στέλιος Τσουκιάς – Ποίηση: Αργύρης Χιόνης
2. Ελεύθερος / Μουσική – Στίχοι: Στέλιος Τσουκιάς
3. Το Φρικιό / Μουσική – Στίχοι: Αλέξανδρος Αργύρης (Στον Ζακ Κωστόπουλο)
4. Κοιτάζω έξω / Μουσική – Στίχοι: Στέλιος Τσουκιάς
5. Μες στα αίματα / Μουσική: Στέλιος Τσουκιάς – Στίχοι: Ειρήνη Πολυκρέτη
6. Μη λυπάσαι / Μουσική – Στίχοι: Στέλιος Τσουκιάς
7. Χαίρε Χρόνε / Μουσική – Στίχοι: Στέλιος Τσουκιάς
8. Γέρο Μαθιός (Bonus track) / [Παύλου Σιδηρόπουλου, Παντελή Δεληγιαννίδη ( a.k.a. «Δάμων και Φιντίας»)]

Ενορχήστρωση / Μίξη / Παραγωγή: Κώστας Γεωργιάδης
Mastering: Αντώνης Τζώρτζης

Ακολουθήστε τον Στέλιο Τσουκιά: Facebook | Instagram | Spotify | Youtube

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.