ΣΚΑΪ: Ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ για να δικαιολογήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ιταλία

0
583
«Μπορεί σε άλλες κοινωνίες αυτό που ονομάζουμε “Άτομο 1” και “Άτομο 2” να ενοχλεί βρε παιδί μου και να είναι ο άλλος και να θέλει το “άντρας- γυναίκα”. Βάζω έναν προβληματισμό».

Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία θέλησε να αναλύσει το πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

Ανάμεσα στους σχολιαστές και οι Ανδρέας Δρυμιώτης και Άρης Πορτοσάλτε, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να αναγνωρίσουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τους μετανάστες ως αίτια για την επάνοδο της ακροδεξιάς στη γειτονική χώρα.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ο οποίας ανέφερε: «Και στην Σουηδία και στην Ιταλία υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες. Στη Σουηδία είναι τρομακτικό το πρόβλημα».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος θέλησε να συμβάλλει στη συζήτηση θέτοντας τον εξής προβληματισμό: «Μπορεί σε άλλες κοινωνίες αυτό που ονομάζουμε “Άτομο 1” και “Άτομο 2” να ενοχλεί βρε παιδί μου και να είναι ο άλλος και να θέλει το “άντρας- γυναίκα”. Βάζω έναν προβληματισμό».

Τον λόγο πήρε και πάλι Δρυμιώτης που αισθάνθηκε την ανάγκη να πει: «Είδα μία διαφήμιση τσίχλας και πραγματικά σοκαρίστηκα αυτές τις μέρες. Είναι δύο κορίτσια. Οδηγεί το ένα και το άλλο σκύβει και το φιλάει στα χείλη. Και λέει “εκφράσου ελεύθερα”. Εγώ ρωτάω αν αντί για κορίτσι αυτό ήταν αγόρι δεν θα ήταν παραβίαση, #MeToo; Τη ρώτησε αν θέλει να την φιλήσει; Εκφράσου ελεύθερα στα χείλη;».

Ζούμε σε πραγματικά σκοτεινούς καιρούς!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!