Μπήκαμε στο CINOBO και βρήκαμε τρείς μοναδικές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Port Authority (Σταθμός Νέα Υόρκη) CINOBO

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε την queer ταινία “Σταθμός: Νέα Υόρκη” που ακολουθεί την διαδρομή απελευθέρωσης του κεντρικού της ήρωα καθώς ένας διαφορετικός κόσμος ανοίγεται μπροστά του όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια νεαρή τρανς γυναίκα (η πρωταγωνίστρια παίζει και στην 3η σεζόν του POSE).

Η “Ανάσα Ελευθερίας“, στην οποία δύο γυναίκες από διαφορετικές πλευρές της κοινωνίας, του νόμου και των συνόρων, ενώνονται μοιραία κι απροσδόκητα.

Καθώς και την “Η Πλειοψηφία της Σιωπής” μία ταινία από τη Τουρκία που αφορά στη δύναμη -και την πρόκληση- του να παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Δείτε παρακάτω τα trailer και τις περιλήψεις των ταινιών για να αποφασίσεις ποια θα δεις πρώτα

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority), DANIELLE LESSOVITZ

Ο 20χρονος Πολ καταφθάνει στον τερματικό σταθμό λεωφορείων “Port Authority” της Νέας Υόρκης, όπου συναντά την Γουάι, μια γοητευτική τρανς γυναίκα, την οποία ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Όταν ανακαλύπτει ότι η Γουάι είναι τρανς, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας γεμάτο προκλήσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου καλείται να αντιμετωπίσει τη δική του ταυτότητα και του τι σημαίνει να ανήκεις. Επίσημη συμμετοχή στo τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2019.

Ανάσα Ελευθερίας (And Breathe Normally), Ισόλντ Ιγκατότιρ

Μια Ισλανδή ελεγκτής διαβατηρίων και μια πρόσφυγας από τη Γουινέα-Μπισάου, που αναζητά άσυλο στη χώρα, συνάπτουν μια απροσδόκητη συμμαχία όταν οι συγκυρίες ενώνουν μοιραία τις ζωές τους. Συγκλονιστικό ντεμπούτο με βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς.

Η Πλειοψηφία της Σιωπής (Majority), Σερέν Γιουτζέ

Ο Μερτκάν, 21 ετών, ζει στην Κωνσταντινούπολη. Η ζωή του είναι σταθερή και προβλέψιμη, αλλά δεν τον γεμίζει. Μένει στο σπίτι των γονιών του, είναι το παιδί για όλες τις δουλειές στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα του, και διασκεδάζει με τους κολλητούς του σε εμπορικά κέντρα και ντισκοτέκ. Όταν γνωρίζει την Γκιλ, Κούρδη από την Ανατολική Τουρκία, ο άχαρος Μερτκάν αρχίζει να αποκτά λίγη αυτοπεποίθηση και μοιάζει να μπορεί να αντιταχθεί στους καταπιεστικούς γονείς του. Ο πατέρας του, όμως, αρνείται κάθε σχέση με «τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να διχάσουν τη χώρα μας». Θα είναι άραγε ο Μερτκάν αρκετά δυνατός ώστε να μην γίνει το είδος του ανθρώπου που ο πατέρας του θέλει να τον κάνει; Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στη Βενετία το 2010.


Το Cinobo εμπλουτίζεται καθημερινά με βραβευμένες, αγαπημένες, κλασικές και δυσεύρετες ταινίες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θεματικές συλλογές και πρεμιέρες που προβάλλονται για πρώτη φορά και θα τις βρεις μόνο εδώ.