Συνεχίζει να στηρίζει τον gay διπλωμάτη της η Γαλλία

16/04/2015

CNA_M8fa7ae7b7f8a498e99a8f9cf792ff62a«Η Γαλλία έκανε την επιλογή να έχει έναν πρεσβευτή στο Βατικανό. Η επιλογή αυτή αφορούσε τον κ. Στεφανινί και αυτή παραμένει η πρόταση της Γαλλίας». 

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιλογή του πρεσβευτή της στο Βατικανό.

«Γίνονται συνομιλίες. Κάθε διορισμός πρεσβευτή πρέπει να συμφωνηθεί εκεί όπου διορίζεται και αναμένουμε την απάντηση του Βατικανού. Ομως η θέση της Γαλλίας δεν αλλάζει, προτείναμε τον κ. Στεφανινί ως πρεσβευτή στο Βατικανό», επέμεινε ο υπουργός ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του αρχηγού του κράτους.

Η Γαλλία και το Βατικανό έχουν εμπλακεί εδώ και τρεις μήνες σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ για τον νέο πρεσβευτή στην Αγία Εδρα τον οποίο επέλεξε το Παρίσι.

Ο Λοράν Στεφανινί, 55 ετών, δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του.

«Ο Λοράν Στεφανινί είναι ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, αυτός είναι ο λόγος του διορισμού του. Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημα συμφωνίας», είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη το Ελιζέ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο. Από την πλευρά της, η Αγία Εδρα αρνήθηκε σήμερα κάθε σχόλιο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι επιμένει στην επιλογή ενός ομοφυλόφιλου διπλωμάτη ως πρεσβευτή στο Βατικανό, μία απόφαση στην οποία το Βατικανό δεν έχει απαντήσει θετικά.

«Το θέμα αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, επειδή αυτό αφορά αυστηρά τις σχέσεις μεταξύ κρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!