Η Ραφαέλα είναι μια τρανς γυναίκα που κατάφερε να βρει δουλειά ως πωλήτρια, χάρη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας και συμπεριλαμβάνουν πλέον και τα τρανς άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2711/Β’/24-06-2021, τα τρανς πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες που προβλέπει η επέκταση του προγράμματος θέσεων απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

“Σήμερα κρεμάω τα γοβάκια μου που για δεκαετίες με έθρεψαν”, γράφει η Ραφαέλα στον λογαριασμό της, στο Facebook.  “Και εξηγούμαι, λοιπόν έχω ευχάριστα νέα, για αρχή θέλω να πω ότι μετά από αγώνες χρόνων του ΣΥΔ και προσωπικά της προέδρου του, Μαρίνας Γαλανού, επιτέλους κατάφερε να εντάξει στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και τρανς άτομα ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας ξεφεύγοντας από τον εξαναγκασμό της σεξεργασίας.

“Έτσι με χαρά ανακοινώνω ότι προσελήφθη σε πρωινή δουλειά ως πωλήτρια με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρώτη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη Μαρίνα Γαλανού, όπως και όλα τα παιδιά του ΣΥΔ, όπου τόσα χρόνια αγωνίζονται για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων στην Ελλάδα. Επίσης θέλω να δώσω τα εύσημα στον ΟΑΕΔ και στο υπουργείο εργασίας που με εξέπληξαν ευχάριστα η αλήθεια είναι με την προοδευτικότητα που έδειξαν σε θέματα λοατκ ανθρώπων όσον αφορά στα δικαιώματα εργασίας. Και τέλος φυσικά να ευχαριστήσω τον εργοδότη μου, που κόντρα στο εργασιακό κατεστημένο έβαλε μπροστά τον ανθρωπισμό του!!”

Καλή αρχή Ραφαέλα

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτελους και ενα καλο νεο! Μπραβο της και καλη επιτυχια!

Comments are closed.