Σεούλ: Οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων εμποδίζουν την καταπολέμηση του κορονοϊού

11/05/2020
από
May 10, 2020, Hongdae district of Seoul. - South Korea Photo by ED JONES/AFP via Getty Images

Ο φόβος για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στη Νότια Κορέα εκπληρώθηκε, στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Σεούλ, ωστόσο, πολλά από τα νέα κρούσματα έχουν συνδεθεί με κουήρ χώρους.

Η ανταπόκριση της χώρας στην COVID-19 επαινέθηκε, και τις τελευταίες εβδομάδες είχε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με το Reuters, η Νότια Κορέα μόλις άρχισε να μετριάζει ορισμένα μέτρα κοινωνικής απόστασης, αλλά την Κυριακή το βράδυ, οι αρχές ανέφεραν 35 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, 29 από τα οποία έχουν συνδεθεί με νυχτερινά κέντρα και μπαρ στη γειτονιά Itaewon της Σεούλ, πολλά από τα οποία ήταν ΛΟΑΤ+ χώροι.

Από σήμερα Δευτέρα, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όποιο άτομο βρέθηκε πρόσφατα σε κουήρ μπαρ και κλαμπ της περιοχής για να τους κάνουν τεστ, αλλά η ομοφοβία στην ασιατική χώρα καθυστερεί τη διαδικασία. Ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν δήλωσε: “Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση των λοιμώξεων στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ. Πρέπει να βρούμε τα άτομα αυτά και να τους κάνουμε τεστ το συντομότερο, η ταχύτητα είναι το κλειδί.”

Κατά την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η χώρα έχει χρησιμοποιήσει εκτεταμένες μεθόδους εντοπισμού και έχει αποκαλύψει δημοσίως λεπτομέρειες για εκείνα τα άτομα, που έχουν μολυνθεί, ώστε να ενθαρρύνουν κι άλλα άτομα να κάνουν τεστ. Ωστόσο, οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι στη Νότια Κορέα εξακολουθούν να ζουν με τον φόβο διακρίσεων, κι έτσι αποφεύγουν να εξετάζονται, επειδή φοβούνται το outing.
Οι αρχές έχουν κάνει περισσότερα από 2.450 τεστ, σε άτομα που βρέθηκαν στα εν λόγω κλαμπ και μπαρ, αλλά εξακολουθούν να αναζητούν άλλα 3.000, που ενδέχεται να έχουν τον ιό.

Ο Yoon Tae-ho, του υπουργείου Υγείας της χώρας σε συνέντευξη τύπου είπε: “Δίνουμε στη δημοσιότητα την κίνηση των ατόμων που έκαναν το τεστ και έχουν τον ιό, για να ενθαρρύνουμε, όποιο άλλο άτομο μπορεί να έχει εκτεθεί στον ιό να κάνει το τεστ εθελοντικά. Όμως, παροτρύνουμε να αποφεύγεται η διαρροή των προσωπικών πληροφοριών των ατόμων, ή οι αβάσιμες φήμες, οι οποίες όχι μόνο τα βλάπτουν, αλλά μπορούν επίσης να επιφέρουν ποινές.” 

Δεν είναι μόνο στη Νότια Κορέα που οι διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων εμποδίζουν την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως και στη Νότια Κορέα, έτσι κι οι αρχές υγείας στην Ιαπωνία έχουν αρχίσει να έρχονται σε επαφή με τον εντοπισμό ατόμων με κορονοϊό για να μάθουν πώς μολύνθηκαν και να σταματήσουν την εξάπλωσή του. Πολλά ΛΟΑΤ+ άτομα φοβούνται ότι θα υποστούν outing παρά τη βούλησή τους εάν αρρωστήσουν με τον ιό, καθώς η τρέχουσα πολιτική επιτρέπει την οργάνωση ανακρίσεων των ατόμων που έχουν τον ιό από το κράτος, και τη διερεύνηση των επαφών τους και των τόπων που έχουν επισκεφτεί.

https://avmag.gr/122495/ta-trans-atoma-antimetopizoyn-diakriseis-kai-via-en-meso-karantinas-sti-latiniki-ameriki/
Δες και αυτό!