Σε ρωσικά στρατόπεδα (επαν)εκπαίδευσης οδηγούνται τα παιδιά στην Ουκρανία

0
148
Έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα κάνει η Ουκρανή δικηγόρος και ακτιβίστρια Oleksandra Matviichuk ώστε να σταματήσει το «παιδομάζωμα» της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Matviichuk, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας το οποίο βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, «η Ρωσία παίρνει τα παιδιά από την Ουκρανία πηγαίνοντάς τα σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης». Αρκετές, μάλιστα, οικογένειες δεν έχουν κανένα τρόπο επικοινωνία μαζί τους.

Μέσα από την πλατφόρμα του Avaaz η Matviichuk προσπαθεί να συγκεντρώσει υπογραφές, ώστε να πιέσεις τις κυβερνήσεις να αντιδράσουν.

«Κάθε μία από τις κυβερνήσεις μας πρέπει να αντιδράσει αμέσως ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά στην Ουκρανία», αναφέρει χαρακτηριστικά δίνοντας παράλληλα περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει.

«Οι Ρώσοι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι ο στόχος τους είναι να αντικαταστήσουν κάθε παιδική προσκόλληση στην Ουκρανία με αγάπη για τη Ρωσία. Ένα από τα παιδιά που εντοπίστηκαν ήταν μόλις 4 μηνών. Ο ρωσικός νόμος επιμένει ότι μόνο μια μητέρα ή πατέρας μπορεί να ανακτήσει ένα παιδί που κρατιέται σε στρατόπεδο. Οι πατέρες (οι περισσότεροι από αυτούς μάχονται στον πόλεμο) κινδυνεύουν αν κρατηθούν και ενδεχομένως να βασανιστούν. Έτσι, το βάρος πέφτει αποκλειστικά στις μητέρες. Χωρίς διεθνή δράση, αντιμετωπίζουν αξεπέραστες δυσκολίες».

Χρειαζόμαστε επειγόντως μια τεράστια, παγκόσμια αντίδραση για να πέσει φως σε αυτή τη φρίκη – θα χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και άλλες ισχυρές χώρες για να επιβάλλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους και για να βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση της ασφαλούς επιστροφής των παιδιών της Ουκρανίας».