Σχεδόν 40 άτομα συνελήφθησαν επειδή υποστήριξαν ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια

29/06/2020
από
Σχεδόν 40 άτομα συνελήφθησαν επειδή υποστήριξαν ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια

Η αστυνομία στη Ρωσία έχει συλλάβει περίπου 40 άτομα για τη διαμαρτυρία τους, στη σύλληψη της Γιούλια Τσβέτκοβα, μιας ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινίστριας ακτιβίστριας, που κατηγορείται για διάδοση «προπαγάνδας των ομοφυλόφιλων» .

Η 27χρονη Γιούλια Τσβέτκοβα αντιμετωπίζει ποινή έξι ετών για τη λειτουργία μιας σελίδας κοινωνικών μέσων που ονομάζεται Vagina Monologues, η οποία ενθάρρυνε με σκίτσα τους ανθρώπους να μοιράζονται καλλιτεχνικές απεικονίσεις από κόλπους για «αφαίρεση του ταμπού» .
Κατηγορήθηκε για τη διανομή «εγκληματικής πορνογραφίας» σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο για την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων, ο οποίος απαγορεύει τη θετική απεικόνιση ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.


Το Σάββατο (27 Ιουνίου) περισσότερα από 30 άτομα, κυρίως γυναίκες, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μόσχας για να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διαμαρτυρίες, ενάντια στις κατηγορίες της Τσβέτκοβα. Οι συμμετέχουσες στάθηκαν στη σειρά, με μία γυναίκα να κρατάει ένα πλακάτ που έγραφε: «Σήμερα μας στέλνουν στη φυλακή για φωτογραφίες, αύριο θα μας στείλουν στη φυλακή για επιστολές; Ελευθερία για τη Γιούλια Τσβέτκοβα!”

Σύμφωνα με την ομάδα OVD-Info που παρακολουθεί τις πολιτικές συλλήψεις στη Ρωσία, τουλάχιστον 38 άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Ο ρωσικός νόμος επιτρέπει συνήθως τη διεξαγωγή μεμονωμένων πικετοφοριών χωρίς άδεια, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που η αστυνομία που συνέλαβε διαδηλώτριες/ωτές με το επιχείρημα ότι παραβίασαν την απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων, που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις συλλήψεις, όταν ρωτήθηκε από το The Guardian το Σάββατο.
Η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία δημοψηφίσματος για ένα σύνολο συνταγματικών τροποποιήσεων, που αν περάσουν θα στείλουν τη Ρωσία κατευθείαν στον Μεσαίωνα και τον Πούτιν στην ηγεσία της χώρας μέχρι και το 2036.

Τα σημειώσουμε ότι μεταξύ των τροπολογιών είναι εκείνη που θα ορίζει νόμιμα τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Το δημοψήφισμα συνοδεύτηκε από ένα κύμα ομοφοβικών ρητορικών και δηλώσεων, καθώς και viral διαφημιστικών εκστρατειών που καταγγέλλουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

https://avmag.gr/125162/ypsose-paranoma-ti-simaia-toy-pride-i-amerikaniki-presveia-sti-rosia/
Δες και αυτό!