Η Samira Wiley αποκάλυψε ότι στο Orange Is the New Black της έγινε outing στο ευρύ κοινό, προτού να είναι η ίδια έτοιμη να κάνει coming out.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι στερήθηκε την  ευκαιρία να κάνει coming out με τους δικούς της όρους και ότι ανησυχούσε ότι θα ήταν δακτυλογραφημένη για το υπόλοιπο της καριέρας της εξαιτίας αυτού.

Η Wiley έπαιξε τον χαρακτήρα της Poussey Washington στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειράμέχρι την τέταρτη σεζόν.

Διαβάζοντας μια συνέντευξη με μια συμπρωταγωνίστριά της που συζητούσε τη σεξουαλικότητά της, θυμάται ότι «ξέσπασε σε κλάματα», λέει στον Guardian.

“Ο δημοσιογράφος το κατέβασε από το διαδίκτυο σε 30 λεπτά, αλλά τι είναι 30 λεπτά στο διαδίκτυο; μια ζωή”, σκέφτηκε η 35χρονη ηθοποιός.

Συνεχίζει και αναγνωρίζει ότι ενώ «κανείς δε νοιαζόταν» και «όλοι ήδη το υπέθεταν», ήταν ακόμα μια στιγμή όπου της αφαιρέθηκε ο έλεγχος.

«Ήταν δικό μου», λέει η Wiley. «Ένιωσα σαν να μου πήραν κάτι».

Μετά την αποχώρησή της από το Orange Is the New Black, η Wiley δέχτηκε έναν ρόλο στο The Handmaid’s Tale του Hulu, με επιφύλαξη, ανησυχώντας ότι την έβαζαν μόνο σε ρόλους γκέι.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Emmy ως «Εξαιρετική ηθοποιός σε δραματική σειρά» το 2018.

“Για μένα, πόσο δυνατόν θα ήταν ως μια μαύρη γκέι γυναίκα να παίζω μια μαύρη γκέι γυναίκα στην τηλεόραση; Μα δε θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ, όταν ήμουν παιδί”, σημειώνει ο Wiley.