Ο Ρώσος βουλευτής Alexander Khinshtein επέμεινε, χωρίς ίχνος ειρωνείας, ότι ΛΟΑΤΚΙ+ μέσα, όπως η Peppa το Γουρουνάκι, είναι «εργαλείο πολέμου».

Ο Francis Scarr του BBC δημοσίευσε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Khinshtein στο Twitter, όπου φαίνεται να προβάλει ένα  powerpoint.

«Τα ΛΟΑΤΚΙ+ είναι σήμερα ένα εργαλείο υβριδικού πολέμου, και σ’ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο, πρέπει να προστατεύσουμε τις παραδοσιακές μας αξίες», είπε ο βουλευτής. «Πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία μας, και τα παιδιά μας. Επιτρέψτε μου να δείξω πολύ γρήγορα τι είδους προπαγάνδα ασκείται ήδη εναντίον της κοινωνίας μας».

 Στη συνέχεια παρουσίασε  στιγμιότυπα από διάφορες εκπομπές,, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας “Call Me by Your Name”, καθώς και του “South Park”, μεταξύ των οποίων ήταν και η “Peppa το Γουρουνάκι”, την οποία περιέγραψε ως «πολύ γνωστό καρτούν».

«Σε ένα επεισόδιο», είπε στο κοινό, «μια πολική αρκούδα σχεδιάζει ένα πορτρέτο της οικογένειάς της και λέει: “Μένω με τη μαμά μου και με την άλλη μου μαμά μου.” 

Όλη αυτή η κουβέντα έρχεται μετά από συζητήσεις για επέκταση του λεγόμενου νόμου περί «γκέι προπαγάνδας» της χώρας, ο οποίος ποινικοποιεί τη συζήτηση ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων σε μέσα ενημέρωσης, που προβάλλονται από ανηλίκους, ώστε να καλύπτει και τους ενήλικες.

Σε συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας τη Δευτέρα (17 Οκτωβρίου), οι νομοθέτες συζήτησαν τροπολογίες του νόμου του 2013, που συντάχθηκαν από τον ίδιο τον Khinshtein.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι τροπολογίες θα απαγορεύουν τη «διάδοση πληροφοριών ή την ανάληψη δημοσίων ενεργειών, που στοχεύουν στη διαμόρφωση μη παραδοσιακών σεξουαλικών συμπεριφορών, την ελκυστικότητά τους, μια διαστρεβλωμένη ιδέα της ισοδυναμίας παραδοσιακών και μη παραδοσιακών σχέσεων» σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Ο πόλεμος δεν είναι μόνο στο πεδίο της μάχης», είπε ο Khinshtein. «Είναι επίσης στα smartphone των παιδιών μας, στα κινούμενα σχέδια και στις ταινίες… Ο εχθρός χρησιμοποιεί πραγματικά την προπαγάνδα του σοδομισμού ως πυρήνα της επιρροής του».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της απαγόρευσης της προπαγάνδας σε ενήλικες, ο Aleksandr Voronov, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας Coming Out, δήλωσε στο PinkNews: «Εάν εγκριθούν αυτές οι τροπολογίες, η ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Ρωσία θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, γιατί θα υπάρξει λιγότερη εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτός είναι ένας πρόσθετος κατασταλτικός μοχλός σε ένα ήδη αντι-ανθρωπιστικό σύστημα.» 

Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στο παιδικό “Η Πέππα το Γουρουνάκι”