Ρωσική ΜΚΟ διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

0
10
Μια ρωσική οργάνωση διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορεί τον κόσμο σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αποτελώντας έναν «σημαντικό αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ φορέα», σύμφωνα με την έκθεση του Παγκοσμίου Προγράμματος κατά του Μίσους και του Εξτρεμισμού (GPAHE).

Σύμφωνα με το GPAHE, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην καταπολέμηση του μίσους και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Science for Truth (Наука за правду στα ρωσικά) έχει ως στόχο τη διάδοση «απάνθρωπης ψευδοεπιστήμης που προφανώς έχει σχεδιαστεί για να υπονομεύσει το κίνημα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στη Ρωσία και στο εξωτερικό».

Στη Ρωσία, η ομάδα έχει ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για να ζητήσει περιορισμούς στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, λογοκρισία του διαδικτυακού ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου και περιορισμούς στην υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο. Έχει επιτεθεί σε ερευνητές που τάσσονται υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και της σεξουαλικής αγωγής και υποστηρίζει επίσης την κυβέρνηση που χαρακτηρίζει τους ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές ως «ξένους πράκτορες».

Εκτός Ρωσίας, αναφέρει το GPAHE, η επιρροή της ομάδας αυξάνεται μέσω του λογαριασμού της στο Telegram και του λογαριασμού της στη ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VK. Σε μια πρόσφατη έκθεση σχετικά με το πώς οι αλγόριθμοι αναζήτησης εξακολουθούν να επιτρέπουν στους χρήστες να βρίσκουν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη λεγόμενη «θεραπεία μεταστροφής» και τους παρόχους αυτής, ιδίως σε μη αγγλικές γλώσσες, η GPAHE διαπίστωσε ότι ο ιστότοπος της Science for Truth εμφανίζεται σταθερά στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης για την επιβλαβή και απαξιωμένη πρακτική.

Ο ιστότοπος εμφανίζεται επίσης ως κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης για πληροφορίες σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει αυτό που η GAPHE περιγράφει ως απάνθρωπο υλικό για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Η αποστολή της Science for Truth είναι να «διαδίδει γεγονότα που σκόπιμα αποσιωπούνται από τους ηγέτες του ΛΟΑΤ κινήματος, γεγονός που οδηγεί στην εμπλοκή ανυποψίαστων πολιτών σε έναν καταστροφικό τρόπο ζωής, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ευημερία τους», ενώ η ομάδα ισχυρίζεται ότι το υλικό της δημιουργείται «σε συνεργασία με επιστήμονες, ψυχιάτρους και σεξολόγους».

Όμως, σύμφωνα με την GAPHE, πολλά από τα μέλη της Science for Truth και οι συνεργάτες της στον ιστότοπο της είναι ανώνυμοι. Άλλοι έχουν συνδεθεί με αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ και αντισημιτική προπαγάνδα και θεωρίες συνωμοσίας, αμερικανικές ομάδες μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κλινικές που παρέχουν «θεραπείες μεταστροφής» και αμφίβολες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Το 2018, οι συντονιστές της ρωσικής σελίδας της Wikipedia απαγόρευσαν σε έναν χρήστη που σχετιζόταν με την ομάδα να επεξεργάζεται «βιοϊατρικές πληροφορίες σε λήμματα σχετικά με τη ΛΟΑΤ κοινότητα», αφού ο χρήστης επεξεργάστηκε έναν «τεράστιο αριθμό λημμάτων» με περιεχόμενο από τον ιστότοπο της Science for Truth.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα έχει καταφέρει να διευρύνει την παγκόσμια εμβέλειά της μεταφράζοντας την προπαγάνδα της κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Μόνο τον Ιούλιο του 2023 περίπου 15 χιλιάδες επισκέπτες βρήκαν την ιστοσελίδα της ομάδας.

Πληροφορίες από LGBTQ Nation

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.