Ρωσία: Επιδρομή της αστυνομίας σε συνάντηση κουήρ ομάδας

23/02/2024
από
Οι ρωσικές αρχές έκαναν έφοδο σε συγκέντρωση ακτιβιστών στην Αγία Πετρούπολη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε από μια κουήρ ομάδα κατά της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. 

Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί Ren-TV και 78.ru, και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona, δημοσίευσαν φωτογραφίες για την επιδρομή της 18ης Φεβρουαρίου, οι οποίες απεικονίζουν μασκοφόρους πράκτορες να βάζουν τα άτομα στη σειρά και να ρωτούν για τη σχέση τους με το «ΛΟΑΤ κίνημα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε το λεγόμενο «διεθνές ΛΟΑΤ κίνημα» τον Νοέμβριο, ως εξτρεμιστικό. Η κίνηση αυτή προκάλεσε φόβους ότι οι αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον ασαφή χαρακτηρισμό για να προβούν σε σαρωτικές διώξεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

«[Η αστυνομία] βρήκε αντικείμενα με ΛΟΑΤ σύμβολα που απαγορεύονται στη Ρωσία, ύποπτα έγγραφα και χειρόγραφο υλικό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος.

Το Mediazona ανέφερε ότι ένα από τα «αντιπολιτευτικά υλικά» ήταν ένα φύλλο χαρτιού με ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες και τις ελπίδες ενός ατόμου για το μέλλον. Οι απαντήσεις που γράφονταν στο χαρτί φέρεται να σχετίζονταν με την εισβολή στην Ουκρανία και τη δίωξη των ακτιβιστών.

Επικαλούμενο το ιδιωτικό κανάλι Telegram ενός από τους αγνώστων στοιχείων συμμετέχοντες, το Mediazona δήλωσε ότι το «πάρτι» ήταν στην πραγματικότητα μια συνάντηση ομάδας υποστήριξης στην οποία συμμετείχαν νεαρά τρανς άτομα.

Ο συμμετέχων δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κρατούσαν τον ίδιο και περίπου 10 άλλους συμμετέχοντες μπρούμυτα στο πάτωμα για τέσσερις ώρες, τους τραβούσαν από τα μαλλιά και τους κλωτσούσαν, ενώ τους υπέβαλαν σε λεκτική κακοποίηση.

Το Mediazona σημείωσε ότι τόσο το Ren TV όσο και το 78.ru λειτουργούν υπό το National Media Group, το οποίο ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Yury Kovalchuk, έναν τραπεζικό που βρίσκεται κοντά στον Putin.

Παρόλο που το 78.ru ανέφερε ότι οι παρευρισκόμενοι κινδύνευαν από διάφορες ποινικές κατηγορίες, το Mediazona σημείωσε ότι η έκθεση δεν αναφέρει αν τελικά τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Δες και αυτό!