Ρωσία: Απέσυραν το μνημείο της Apple επειδή ο πρόεδρος της είναι gay

04/11/2014

rwsia-dielusan-to-mnimeio-tou-stib-tzomps.w_lΤο μνημείο που ήταν αφιερωμένο στον Στιβ Τζομπς αποφάσισε να αποσύρει η αρμόδια επιχείρηση, μετά το “coming out” του προέδρου της Apple, Tim Cook.

To μνημείο που είχε το σχήμα iPhone είχε τοποθετηθεί από τον όμιλο ZEFS τον Ιανουάριο του 2013, μπροστά από το Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Πληροφορικής, Μηχανικής και Οπτικής της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου: “Στη Ρωσία απαγορεύεται δια νόμου η προπαγάνδα σε ανήλικους υπέρ της ομοφυλοφιλίας και άλλων σεξουαλικών διαστροφών. Το μνημείο βρισκόταν σε μια περιοχή όπου οι νεαροί μαθητές και φοιτητές είχαν πρόσβαση…”

“Μετά τη δημόσια δήλωση του Τιμ Κουκ υπέρ του σοδομισμού, το μνημείο αποσύρθηκε για να εφαρμοστεί ο νόμος που προστατεύει τα παιδιά από πληροφορίες που προάγουν την άρνηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!