Η Rosemary Ketchum είναι το πρώτο τρανς υποψήφιο άτομο με τους ρεπουμπλικάνους που κατεβαίνει στη Δυτική Βιρτζίνια.

Με την εκλογή της, χθες το βράδυ (10/06/20), για να εκπροσωπήσει το Ward 3 στο Wheeling City Council, η Ketchum γίνεται το πρώτο τρανς άτομο εκλεγμένο ως αξιωματούχος στην ιστορία της Πολιτείας. Υπερίσχυσε τριών άλλων υποψηφίων και θα γίνει το 27ο εκλεγμένο τρανς άτομο στη χώρα, και ένα από τα τέσσερα ΛΟΑΤΚ+ άτομα που υπηρετούν την Πολιτεία.

Η Ketchum είναι απόφοιτος του 2019 από το Wheeling Jesuit University και εργάζεται επί του παρόντος ως διευθύντρια του NAMI Greater Wheeling. Δραστηριοποιείται στην τοπική κοινότητα, ως μέλος της Επιτροπής Wheeling Human Rights Commission, και του διοικητικού συμβουλίου της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών της Δυτικής Βιρτζίνια.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Ουίλιαμς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, διαπίστωσε ότι η Δυτική Βιρτζίνια έχει το υψηλότερο ποσοστό τρανς εφήβων στη χώρα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, το 1,04% όλων των παιδιών, μεταξύ 13 και 17 ετών, που πήραν μέρος στη συνέντευξη αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς άτομα. Το εθνικό ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο (0,7%). Αυτό σημαίνει, ότι περίπου 1.150 από τους εφήβους του κράτους είναι τρανς άτομα.

Η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εξαιρετικά θετική.