Ιδιοκτήτης στη Ρόδο αρνήθηκε στέγη σε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένεια εν μέσω πυρκαγιάς

04/08/2023
από
Ένα γκέι ζευγάρι κατηγόρησε έναν ιδιοκτήτη σπιτιού ότι αρνήθηκε σε αυτούς και το παιδί τους να βρουν καταφύγιο όταν έφυγαν από τις φονικές πυρκαγιές, επειδή δεν ήταν μια ετερόφυλη οικογένεια.

Ο Sean Palmer και ο Matt Smith έμειναν αιφνιδιασμένοι, αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος αρχικά τους είχε προσφέρει καταφύγιο, τους είπε ότι δεν αποτελούσαν οικογένεια.

Το ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του στους Πεύκους Ρόδου, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τον εξάχρονο γιο τους.

Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο PA, είχαν πάει σε “σταθμούς πανικού”, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και αναγκάστηκαν να περάσουν μια νύχτα σε ένα σχολείο.

“Το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα χάνονταν και επανέρχονταν στο ξενοδοχείο. Μέχρι την Παρασκευή, μπορούσες να καταλάβεις ότι οι πυρκαγιές είχαν χειροτερέψει πολύ, επειδή μπορούσες να μυρίσεις τον καπνό”.

Αφού τους πρόσφεραν ένα μέρος για να μείνουν μέχρι την πτήση τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τους είπε ότι περίμενε μια οικογένεια, κάτι στο οποίο ο Palmer απάντησε: “Είμαστε οικογένεια”. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: “Όχι ένας άνδρας και μια γυναίκα” και τους άφησε πίσω.

“Μείναμε εντελώς άναυδοι. Υποθέτω ότι εξαρτάται από αυτούς ποιον θα έχουν στο σπίτι. Αν ήμασταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα μας είχαν δώσει ένα σπίτι”, δήλωσε ο Palmer.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τους ντόπιους ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών ήταν υπό έλεγχο μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου, αλλά οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εστιών παραμένει.

Το ζευγάρι είπε ότι κατάλαβε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, αφού το ρεύμα στο ξενοδοχείο τους άρχισε να αυξομειώνεται νωρίς το απόγευμα.

Η οικογένεια έλαβε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση σε λιγότερο από μια ώρα αφότου πήγε για ύπνο, η οποία προέτρεπε όσους βρίσκονταν εκεί να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή.

“Ένιωσα αδιαθεσία και σκέφτηκα: Συμβαίνει στ’ αλήθεια αυτό; Πόσο κοντά είναι η φωτιά; Πήγαμε στη ρεσεψιόν και υπήρχαν παντού συναγερμοί που χτυπούσαν. Η κατάσταση ήταν εξωπραγματική”.

Η οικογένεια στάθηκε μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους περιμένοντας ένα λεωφορείο να τους μεταφέρει σε ένα κοντινό σχολείο, όπου κοιμήθηκαν τη νύχτα. Μετά το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, το ζευγάρι αντ’ αυτού έλαβε στέγη σε ένα κοντινό καταφύγιο για άστεγους, όπου έμεινε μέχρι να ταξιδέψει στην πατρίδα του.

“Μόλις φτάσαμε εκεί, προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να φερθούμε φυσιολογικά για τον γιο του συντρόφου μου. Ήμασταν ξύπνιοι από τις έξι το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 11 τη Δευτέρα”, δήλωσε ο Palmer.

Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί τους η εταιρεία TUI, η οποία είχε οργανώσει τις διακοπές, και τους είπε να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να κατευθυνθούν στο τοπικό αεροδρόμιο, όπου αναχώρησαν με πτήση για το Manchester, 160 μίλια από το σπίτι τους στο Newcastle.

πηγή: pinknews
Δες και αυτό!