Ο Robbie Williams αντιμετωπίζει αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση ότι θα εμφανιστεί στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Άγγλος τραγουδιστής, ο οποίος αντιμετώπισε κριτική, όταν εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα είναι ένα από τα πρόσωπα, που θα εμφανιστούν στις συναυλίες του Qatar Live, που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο. Ο Williams πρόκειται να παίξει στο Doha Golf Club στις 8 Δεκεμβρίου. 

Η απόφαση της FIFA να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ περιβάλλεται από διαμάχες, δεδομένου του ιστορικού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας – ιδιαίτερα της μεταχείρισης ης ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Paul O’Grady δήλωσε σοκαρισμένος, που ο Robbie Williams θα εμφανιστεί στο Κατάρ και προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αντίδραση από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» εάν το κάνει, σύμφωνα με την The Sun.

«Είμαι έκπληκτος με τον Robbie. Θα υπάρξει αντίδραση από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εάν όντως παίξει εκεί», είπε ο O’Grady. «Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα με πήγαινε εκεί».

Ο Peter Frankental της Διεθνούς Αμνηστίας ήθελε να δει τον Williams να χρησιμοποιεί τη συναυλία του για να «αντιμετωπίσει δημόσια το θέμα της κακής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ», ανέφερε η Mirror.

«Μεγάλοι αστέρες, όπως ο Robbie Williams έχουν σημαντική επιρροή και θα θέλαμε να τον δούμε να χρησιμοποιεί αυτή τη συναυλία για να αναφερθεί δημόσια στο θέμα της κακής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ, ιδιαίτερα των εκτεταμένων καταχρήσεων εργασίας και της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων», δήλωσε ακόμη ο Frankental.

Φίλαθλος ποδοσφαίρου σε πρεσβευτή του Κατάρ: «Μην σοκάρεστε, είμαι άνδρας και κάνω σεξ με άλλους άνδρες»

Δέκα ομάδες προωθούν ΛΟΑΤΚΙ+ εκστρατεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ

O Josh Cavallo καλεί τον David Beckham να «μιλήσει ανοιχτά» ενάντια στο Κατάρ