Ένας ομοφοβικός σιωνιστής ισραηλινός ραβίνος, ο Yehoshua Shapira, δήλωσε ότι το Ισραήλ «καταβάλλεται από την LGBT ασθένεια» , αλλά είπε ταυτόχρονα ότι οι πιστοί του δεν είναι ομοφοβικοί.

«Όταν η ατμόσφαιρα είναι LGBTIστάν απογοητευόμαστε, αισθανόμαστε αποξενωμένοι επειδή εκφράζουμε τη φωνή της λογικής» , δήλωσε ο ραβίνος Shapira.

Διακήρυξε ακόμη ότι η στήριξη των «υγιών θρησκευτικών οικογενειών» αποτέλεσε τη βάση «ολόκληρης της ανθρωπότητας και του Τορά (ιερού νόμου) σε ol;oklhrh την ιστορία» , ανέφερε η τοπική ιστοσελίδα Haaertz.

Σε ομιλία του είπε ακόμη ότι το Ισραήλ «μοιάζει όλο και περισσότερο με LGBTIστάν” .

Εδώ, όλο το ομοφοβικό παραλήρημα σε όλη του τη μεγαλοπορέπεια:

Γινόμαστε μία χώρα που μοιάζει με LGBTΙστάν. Είμαστε θαρραλέοι άνθρωποι, είμαστε οι ήρωες του κράτους του Ισραήλ και δε φοβόμαστε την τάση των LGBT. Έχω επενδύσει πολλές ώρες βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον τομέα αυτό. Όχι, δεν είμαστε ομοφοβικοί, είμαστε πιστοί και υγιείς άνθρωποι. Κι υπάρχει μια ασθένεια που αναπτύσσεται και εξαπλώνεται. Όλο και περισσότερο, γινόμαστε μια χώρα που μοιάζει με LGBTΙστάν. Είναι παράλογο να βλέπουμε την ομοφοβία ως πρόβλημα μέσα από την εικόνα του θρησκευτικού σιωνισμού. Όποιος μιλάει για μια πιστή και υγιή οικογένεια ταξινομείται ως κάποιος που έχει φοβίες. Θεωρείται εξτρεμιστής. Γιατί; Επειδή λέει κάτι που ήταν πάντα η βάση ολόκληρης της ανθρωπότητας και του Τόρα (ιερού νόμου) σε ολόκληρη την ιστορία; Είναι παράλογο να το βλέπουμε αυτό ως πρόβλημα» .

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Shapira ήταν ένας από τους δεκάδες ραβίνους που υπέγραψαν επιστολή τον Ιούλιο του 2017 προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ayelet Shaked, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.