“Δεν ήταν αυτοκτονία ήταν δολοφονία”

17/06/2020
από

Περισσότερα από 550.000 άτομα απαιτούν δικαιοσύνη για την Tete Gulley, μια μαύρη τρανς γυναίκα, που βρέθηκε απαγχονισμένη, στις 27 Μαΐου στο Rocky Butte Park στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, και της οποίας ο θάνατος έχει χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία, από το Γραφείο Ιατρικών Εξεταστών του Όρεγκον.

Η ετυμηγορία αμφισβητήθηκε από την οικογένεια και τα φιλικά πρόσωπα της Gulley, που πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε «λόγω ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας» .

Η οικογένεια της Gulley αναφέρει, ότι η αστυνομία απέκρουσε τις απόπειρες, που έγιναν για τη διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Portland Mercury, η παρέα της πιστεύει ότι δολοφονήθηκε και το σώμα της στη συνέχεια κρεμάστηκε από ένα δέντρο, για να μοιάζει με αυτοκτονία, ενώ μερικά άστεγα άτομα ισχυρίζονται ότι παρακολούθησαν το συμβάν – αν και καμία από τις φήμες δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Gulley είχε πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά η οικογένεια τόνισε ότι δεν ήταν ποτέ αυτοκτονική. Οι συγγενείς της Gulley λένε ότι η αστυνομία απέρριψε τις προσπάθειές τους να παραχωρήσουν πληροφορίες.

Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται υπογραφές στο Change.org, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και ζητώντας την παράδοση των αρχείων σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 550.000 υπογραφές.

«[Η αστυνομία] πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για την αποτυχία διερεύνησης κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων μαρτύρων και βασικών υπόπτων, για την άμεση αποκατάσταση αυτής της αμέλειας. Το PPB απέτυχε, επίσης, να ενημερώσει την οικογένεια της Tete και προκάλεσε τεράστια πίεση και εξάντληση στα μέλη της οικογένειάς της. Το PPB επιτρέπει να συμβεί μία αδικία και πρέπει να διεξάγει μια σωστή και ενδελεχή έρευνα για το θάνατο της Tete Gulley.» 

Για να υπογράψετε μπείτε εδώ.
Δες και αυτό!