Θεραπείες Μεταστροφής προτείνει ψυχολόγος στη σελίδα του στο Facebook. Συγκεκριμένα, προτείνει τη «ψυχαναλυτική» και τη «συμπεριφορική» θεραπεία, ενώ έχει και ειδικότητα στα «σεξουαλικά προβλήματα» στα οποία προφανώς εντάσσει και τους ΛΟΑΤΚΙ+.

από την Accept – LGBTΙ Cyprus

Τις πιο πάνω πληροφορίες τις ανάρτησε σε post ο ψυχολόγος-σεξολόγος Ανδρέας Σαββίδης. Μάλιστα, περιγράφει και τα χαρακτηριστικά μας, αριθμώντας 10 στο σύνολο

  • παρουσιαζόμαστε σεξουαλικές μηχανές και σεξομανείς που ξυπνούν και κοιμούνται με την επιθυμία για σεξ (σημεία 4, 5, 6, 7, 8 και 9, κυρίως το 6).
  • Συγχέει τον σεξουαλικό προσανατολισμό με την ταυτότητα φύλου και τους τρανς με τους gay. Τα τρανς άτομα τα αποκαλεί ψευδοετερόφυλους (σημείο 3).

Περισσότερες πληροφορίες για μας υπάρχουν σε βιβλίο του που το διαφημίζει στην ανάρτησή του και το πωλεί στα 20ευρώ!

Ενώ οι συζητήσεις για το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαγόρευσης των Θεραπειών Μεταστροφής  βρίσκονται ακόμη στο δημόσιο διάλογο, ψυχολόγος με δημόσιο post τις προτείνει ως υπαρκτές και μας στιγματίζει ως άτομα σεξουαλικά ανικανοποίητα και άρρωστα.

Αυτό φανερώνει και την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει σε μια μικρή μερίδα της κοινότητας των ψυχολόγων! Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ημιμάθεια σε κάποιους, η οποία καθίσταται επικίνδυνη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που θα αναζητήσουν ψυχολογική στήριξη σε τέτοιους «ειδικευμένους ψυχολόγους». Μάλιστα, όταν οι ψυχολογικές τους απόψεις εμφανίζονται και δημόσια, μας στιγματίζουν ανεπανόρθωτα και διαιωνίζουν ομοφοβικές ιδεοληψίες.

Καλούμε τον Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου και τον Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων να πάρουν θέση περί του θέματος και ταυτόχρονα τους προσκαλούμε δημόσια σε συνεργασία για την εκπαίδευση των μελών τους από καταρτισμένη ομάδα της οργάνωσής μας.