Η ΕΣΥΘΕΠΑΣ για τον ψυχολόγο που ανέφερε τον φεμινισμό στους παράγοντες κινδύνου για μια οικογένεια

0
1736

Ήταν στις 22 Δεκεμβρίου, όταν η Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ) εξέδωσε μια ανακοίνωση, θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση της από τις απόψεις ενός ψυχολόγου, που ανέφερε τον φεμινισμό στους παράγοντες κινδύνου για μια οικογένεια.

Μάλιστα, η ΕΣΥΘΕΠΑΣ στην ανακοίνωση της έκανε λόγο για σχόλια “ομοφοβικής, τρανσφοβικής και σεξιστικής φύσης”, τονίζοντας ωστόσο ότι “ουδεμία σχέση” έχει η εταιρεία με τις “απόψεις” αυτές, τις οποίες μάλιστα θεωρούν “αντιδεοντολογικές, επικίνδυνες και σε κάθε περίπτωση δείγμα κακής πρακτικής”.

Η πρώτη (επείγουσα) ανακοίνωση της ΕΣΥΠΕΘΑΣ – 22/12/21

Λίγες μέρα αργότερα και ενώ η είδηση έχει γίνει viral, η ΕΣΥΘΕΠΑΣ προχωρά στη δημοσίευση μιας νέας ανακοίνωσης, με την οποία ζητά συγγνώμη από τον συγκεκριμένο ψυχολόγο.

Η 2η ανακοίνωση – 31/12/21

Μάλιστα μετά από τη δεύτερη ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος ψυχολόγος έστειλε ένα email   στο περιοδικό μας ζητώντας τη διαγραφή της αρχικής μας ανάρτησης (23/12/21) την οποία χαρακτήρισε “συκοφαντική”.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την ΕΣΥΠΕΘΑΣ, θέλοντας να μάθουμε τη θέση της και το σκεπτικό των δύο ανακοινώσεων. Παραθέτουμε την απάντηση της εταιρείας.

“Σχετικά με το αίτημά σας, θα θέλαμε να σας ξεκαθαρίσουμε το ιστορικό των δύο ανακοινώσεων. Η πρώτη ανακοίνωση σκοπό είχε να διαχωρίσει τη θέση της ΕΣΥΘΕΠΑΣ και του 4ετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στη Συστημική Θεραπεία της ΚΕΔΙΘΑΣ από τις απόψεις του κυρίου Σιδηρόπουλου, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει.

Η δεύτερη ανακοίνωση ήρθε να ξεκαθαρίσει πως η πρώτη ανακοίνωση περιοριζόταν στο τι πιστεύουμε για τις θέσεις του και όχι για τον ίδιο. Υπήρχε η σκέψη πως η πρώτη ανακοίνωση σε ορισμένα σημεία ίσως να διαβαζόταν σα να μιλούσε για τον ίδιο, ενώ ήταν ξεκάθαρα για τις ιδέες και τις αναρτήσεις του.

Στη δεύτερη ανακοίνωση δε λέει κάπου ότι παίρνουμε πίσω την πρώτη ανακοίνωση ή ότι συμφωνούμε με τις ιδέες του αλλά ότι ζητούμε συγγνώμη αν θίξαμε τον ίδιο και την προσωπικότητά του. Οι δύο ανακοινώσεις έχουν κατέβει από τη σελίδα μας, καθώς θεωρούμε πως ο σκοπός τους έφτασε στο τέλος του. Καλή συνέχεια!”

Τα συμπεράσματα δικά σας… 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!