Ακροδεξιές οργανώσεις κυκλοφόρησαν στη Βουδαπέστη ψεύτικες αφίσες, δήθεν του Budapest Pride, για να προκαλέσουν σε ψευδής πληροφορίες το κοινό συντηρητικό αίσθημα της Ουγγαρίας.

Το Budapest Pride έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στους δρόμους της Βουδαπέστης η παρακάτω αφίσα, σε αρκετά σημεία, με το λογότυπο μας πάνω, χωρίς την άδειά μας.

❌ Δεν έχουμε καμία σχέση με τις αφίσες ούτε με το περιεχόμενο ούτε με την εικόνα και δεν ξέρουμε ποιος τις έφτιαξε.

Πιστεύουμε ότι οι αφίσες αυτές έχουν διαδοθεί ξανά με στόχο την πρόκληση της κοινής γνώμης κατά της LGBTQ κοινότητας. Είναι ήδη κοινή πρακτική στο εξωτερικό για τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές να δημιουργούν σκόπιμα αφίσες που προκαλούν έντονα συναισθήματα και προσπαθούν να τις διαδώσουν σα να προέρχονται από τις LGBTQ οργανώσεις (ή από LGBTQ άτομα που υποστηρίζονται από οργανώσεις).

Το βασικό πρόβλημα της αφίσας είναι ότι βγαίνει εκτός πλαισίου. Δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα (παραπληροφορεί), και γενικεύει μια συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι εύκολο να φοβάσαι, να μισείς ανθρώπους, και με ένα ψευδές μήνυμα να παραπλανείς τον κόσμο με ψεύτικες αφίσες. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να γίνει αυτό, όταν ο κόσμος της Ουγγαρίας δεν έχει εξοικειωθεί με τα LGBTQ άτομα και να δεν έχει αυθεντικές πληροφορίες για εμάς.

Αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε κάτι για τις οικογένειες ουράνιου τόξου, θα το κάνουμε με όσο το δυνατόν περισσότερο αυθεντικές πληροφορίες.

Για πραγματικές πληροφορίες σχετικά με το Budapest Pride και την LGBTQ κοινότητα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

Εάν ενδιαφέρεστε για τις οργανωτικές αξίες και αρχές μας, διαβάστε το μανιφέστο μας!

 

Πείτε στην Ουγγαρία ότι τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα