Προβολή κουήρ ταινίας στην Ηλιούπολη ενάντια στο «Family Pride»

02/07/2024
από
Ως απάντηση στο «Family Pride», μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών διοργανώνει μια προβολή της ταινίας «Pride» στην Ηλιούπολη.

Η ταινία θα προβληθεί στο πάρκο Αγίου Νικολάου(είσοδος από Ηρώς Κωσταντοπούλου και Τομπάζη) στην Ηλιούπολη την Τετάρτη 3/7 στις 8:30μμ. Σύμφωνα με το Indymedia, αφορμή της εκδήλωσης «Queer Movie Night» είναι η ομοφοβική πορεία «Family Pride», η οποία έχει ανακοινωθεί για το τέλος της εβδομάδας, και συγκεκριμένα το Σάββατο, στο Παλαιό Φάληρο.

«Θεωρούμε το κάλεσμα του Family Pride ως έκφραση μιας γενικότερης συντηρητικοποίησης της κοινωνίας στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Μετά από αντίστοιχα καλέσματα στη Σερβία, τη Βουλγαρία και τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στις αμβλώσεις στη Κροατία, οι περήφανοι οικογενειάρχες έφτασαν και στην Ελλάδα.

«Με πρόσχημα την αγάπη και τη φροντίδα των παιδιών, σε μια φαινομενικά ειρηνική πορεία, το Family Pride προωθεί ξεκάθαρα μηνύματα μίσους και καταπίεσης», αναφέρει η πρωτοβουλία που διοργανώνει την προβολή, όπως μεταδίδει το Indymedia.

«Για εμάς η έννοια της οικογένειας είναι μια ένωση που μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Δεν δημιουργείται μόνο μέσω βιολογικών συσχετίσεων και ετεροκανονικών ερωτικών σχέσεων, δεν σχετίζεται με το φύλο, αλλά βασίζεται στη φροντίδα, την αυτόβουλη συνύπαρξη και τη συνεργασία», προσθέτει η πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο Family Pride.

Εκτός από την προβολή, η πρωτοβουλία καλεί επίσης και σε αντισυγκέντρωση ενάντια στο «Family Pride», το Σάββατο στις 18:00 στην προκυμαία του Φλοίσβου.
Δες και αυτό!