Προκλητικός ο μεσίτης που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Ζακ

29/09/2022
από
Ζακ, ΕΚΑΒ
Ζακ, ΕΚΑΒ
Σε μια προκλητική ανακοίνωση προχώρησε ο  Αθ. Χορταριάς, ο μεσίτης που καταδικάστηκε πρωτόδικα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να συζητήσει την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης, που οδήγησε στην αποφυλάκιση του. 

Ο ίδιος, μάλιστα, εξακολουθεί να αναγνωρίζει τον Ζακ ως “δράστη” ενώ παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα.

Η ανακοίνωση του μεσίτη

«Με αφορμή την αίτηση αναίρεσης που ασκήθηκε από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά της ομόφωνης απόφασης του Μ.Ο. Εφετείου Αθηνών, με θετική πρόταση του Εισαγγελέα υπέρ της αναστολής της ποινής μου και αποφυλάκισής μου, έως ότου δικαστώ σε δεύτερο βαθμό, θα ήθελα να γνωρίζετε αυτά που θα σας εκθέσω και να έρθετε για λίγο στη θέση μου.

Σε προσωπικό επίπεδο βιώνω μια λυσσαλέα επίθεση από συγκεκριμένους κύκλους. Γιατί όλο αυτό; Διότι προσπάθησα να σταματήσω την διαφυγή ενός αγνώστους σε εμένα δράστη μιας παράνομης πράξης που οπλοφορούσε, αφοπλίζοντάς τον για να μην μαχαιρώσει κανέναν αθώο και ανυποψίαστο πολίτη από τους παρευρισκόμενους.

Το γεγονός πως ο δράστης ήταν μέλος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, το οποίο φυσικά αγνοούσα, αξιοποιήθηκε καιροσκοπικά από μια μερίδα άρτια οργανωμένων και σε πολλές περιπτώσεις επαγγελματικών δικαιωματιστών, που το χρησιμοποίησαν προκειμένου να προωθήσουν με επιθετικό τρόπο την ατζέντας τους, παραποιώντας την αλήθεια και λανσάροντας αφηγήματα άσχετα με την πραγματικότητα, στρέφοντας εναντίον μου ολόκληρη κοινότητα με την οποία προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα και κανένα πρόβλημα.

Αυτοί, παραβλέποντας το γεγονός ότι η παρέμβασή μου δεν μπορούσε να έχει καμία σχέση με την όποια σεξουαλική ταυτότητα του δράστη, την οποία άλλωστε ήταν αδύνατο να γνωρίζω, με άθλιες μεθοδεύσεις, επιχείρησαν να με παρουσιάσουν ως «ομοφοβικό», «ακροδεξιό φασίστα», κτλ, ιδιότητες άσχετες με την προσωπικότητα αλλά και την ιδεολογία μου».
Δες και αυτό!