Πρόεδρος στην Γκάμπια: “Θα κόψω τον λαιμό σε κάθε ομοφυλόφιλο”

13/05/2015

gabia135Ο πρόεδρος της Γκάμπια, Yayah Jammeh, απείλησε ότι θα «κόβει τον λαιμό» όποιου είναι ομοφυλόφιλος, προφανώς ως απάντηση σε δυτικούς ηγέτες, που έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει την Γκάμπια για οπισθοδρομική στάση απέναντι στους gay.

Σύμφωνα με το Vice News ο Jammeh ανέφερε: «Αν το κάνετε αυτό (την ομοφυλοφιλία) στη Γκάμπια θα σας κόψω το λαιμό. Αν είστε ένας άντρας που θέλει να παντρευτεί έναν άλλον άντρα και ζείτε σε αυτή τη χώρα και σας συλλάβουν κανείς δεν θα σας ξαναδεί και κανένας λευκός δεν θα μπορέσει να σας σώσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Γκάμπια μιλά απαξιωτικά για τους gay. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους ο ίδιος χαρακτήρισε τους gay «σκουλήκια» και τόνισε ότι θα τους πολεμήσει με τον ίδιο τρόπο που η χώρα εξολοθρεύει τα κουνούπια κατά της ελονοσίας και ακόμα πιο επιθετικά.

Ο Jammeh είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο ιός του Aids μπορεί να θεραπευθεί με βότανα και το 2005 επέβαλε αυστηρά μέτρα κατά της ελευθερίας του Τύπου, λέγοντας ότι είχε επιτρέψει να εκφράζονται «παρά πολύ ελεύθερα» οι πολίτες!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!