Πόσες φορές ακόμη θα καλύψουν την πινακίδα της Zackie;

0
358
φωτογραφία: justice4ZakZackie
Την πινακίδα με το όνομα «Zackie Oh» στην οδό Γλάδστωνος κάλυψαν για μία ακόμη φορά.

Τη στιγμή που η δίκη για τον θάνατο του Ζακ έχει μπει στην τελική ευθεία (με τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση των εμπλεκόμενων αστυνομικών), κάποιοι επιλέγουν να καλύψουν την πινακίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού η συγκεκριμένα πινακίδα έχει κατέβει τουλάχιστον δύο φορές από άγνωστα άτομα.

Πάντως, η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον Δήμο Αθηναίων, χωρίς να λάβει ωστόσο κάποια σαφή απάντηση για το εάν πρόκειται για επιλογή της διοίκησης..

Για την ιστορία, τον Οκτώβριο του 2019, ο συνδυασμός “Ανοιχτή Πόλη” είχε προτείνει να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλος». Την πρόταση απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Εισηγητής της πρότασης ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως είναι το “μικρότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος στα πλαίσια του σεβασμού της διαφορετικότητας”. Τόνισε δε ότι “απαιτείται μια συνολική αντιμετώπιση για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας“.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε “να μην περιοριστεί η συζήτηση στη μετονομασία του δρόμου αλλά στη δημιουργία ενός μνημείου κατά του μίσους, του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξίας”. 

Με τη δημιουργία μνημείου συμφώνησε κι ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα Είσαι Εσύ”, Παύλος Γερουλάνος.

Ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) πρότεινε τη δημιουργία μνημείου στην περιοχή, αφιερωμένο στο όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, χωρίς όμως να γίνει δεκτή.

Η πρόταση που τελικά επικράτησε ήταν αυτή του κ. Μπακογιάννη, για τη δημιουργία ενός (γενικού) μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!