Όταν κοιμόμαστε καλά, η ζωή μας είναι ευκολότερη, ακόμη και όταν έχουμε δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε. Γι΄αυτό και η επιλογή του κατάλληλου στρώματος αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική υπόθεση.

Ένα καλό στρώμα εγγυάται έναν άνετο και απολαυστικό ύπνο και βοηθά, ώστε να αποφύγουμε τυχόν μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, ύπνο που δεν ξεκουράζει, ανησυχία, αϋπνία, πονοκεφάλους, κακή διάθεση και άλλα πολλά προβλήματα. Επίσης, αν σκεφτούμε ότι περνάμε καθημερινά περισσότερες από 6-8 ώρες ξαπλωμένοι/ες σε αυτό (περίπου το 1/3 της ζωής μας), αντιλαμβανόμαστε το πόσο σοβαρό είναι το θέμα.

Τι σημάνει όμως ένα καλό στρώμα;

Σύμφωνα με έρευνες, ένα καλό στρώμα πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και λεκάνης. Επίσης, να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Στο σημείο αυτό, βέβαια, να αναφέρουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ότι ένα καλό στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του.

Γι΄αυτό, πριν αγοράσουμε κάποιο στρώμα καλό είναι να σκεφτούμε τι απαιτήσεις έχει το σώμα μας, ώστε να επιλέξουμε κάποιο που θα υποδέχεται απαλά το σώμα, χωρίς να το αναγκάζει να παίρνει άβολες στάσεις.  

Πάντως, οι σύγχρονοι κατασκευαστές στρωμάτων, εφαρμόζουν τεχνικές ικανές να ανταποκριθούν πλήρως στις εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Tempur®, η Νο1 εταιρεία ύπνου στον κόσμο, η οποία έχει ενσωματώσει την τεχνολογία της NASA σε όλα τα προϊόντα ύπνου της. Ο αφρός μνήμης Tempur® προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα και έχει δοκιμαστεί, ώστε να αντέχει στον χρόνο και να χαρίζει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης, άνεσης και στήριξης, ξεκουράζοντας από την πίεση της ημέρας, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερο, περισσότερο και βαθύτερο ύπνο. Από το 2001 έως και σήμερα η elite strom είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος της Tempur® στην Ελλάδα. Φέτος, μάλιστα, η Tempur® γιορτάζει 30 χρόνια και η elite strom σας προσφέρει έκπτωση 30%

Για να επιλέξουμε, επίσης, το κατάλληλο για εμάς στρώμα, θα πρέπει αρχικά να έχουμε μετρήσει τις σωστές διαστάσεις και να θυμόμαστε πως δεν προσαρμόζουμε το σώμα μας στο στρώμα, αλλά το στρώμα στο σώμα μας. Γι΄αυτό και το δοκιμάζουμε πάντα ξαπλώνοντας σε διάφορες θέσεις για αρκετή ώρα.

Ορολογία στρωμάτων: Σχετικά με τους διάφορους τύπους που κυκλοφορούν καλό είναι να ξέρουμε πως ορθοπαιδικό χαρακτηρίζεται ένα στρώμα που κρατά την σπονδυλική στήλη σε οριζόντια θέση και ανατομικό είναι αυτό που αγκαλιάζει το στρώμα και εφαρμόζει στις καμπύλες του.

Σημαντική πληροφορία: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα της elite strom, το tempur.gr ή να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο 22620 59825-8 και το [email protected]