Πόπη Τσαπανίδου για βίντεο Ζαχαράτου: “Είναι σεξιστική επίθεση”

26/06/2023
από
Βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου, στο οποίο μιμείται την Πόπη Τσαπανίδου, προκάλεσε την αντίδραση της τελευταίας, η οποία το χαρακτήρισε ως μια «σεξιστική επίθεση».

Κατά τη διάρκεια του σχολιασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων στο κανάλι του ANT1 με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, προβλήθηκε βίντεο στο οποίο ο Τάκης Ζαχαράτος μιμούνταν την Πόπη Τσαπανίδου αλλά αργότερα και την Ματίνα Παγώνη.

Τα δύο βίντεο περιλάμβαναν αρκετές σεξιστικές εκφράσεις και υπονοούμενα, όπως η ακόλουθη έκφραση που ακούστηκε από τον Ζαχαράτο: «Είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε και να ολοκληρώνουμε». Το συγκεκριμένο αναφέρεται με χυδαίο τρόπο στα λόγια της Πόπης Τσαπανίδου που πολλές φορές δεν την αφήνουν να ολοκληρώσει την τοποθέτηση της, κάτι το οποίο είναι και εξ ορισμού σεξιστικό.

Κάτι άλλο που αναφέρθηκε είναι το «έφερα το αποσμητικό και την ομορφιά στο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και άλλες σεξιστικές εκφράσεις για διάφορες γυναίκες πολιτικούς ή δημοσιογράφους, όπως η Σία Κοσιώνη.

Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο πάνελ η Πόπη Τσαπανίδου η οποία έφερε στη συζήτηση αυτά που της είχαν μεταφέρει σχετικά με το βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου. Η ίδια αντέδρασε και το χαρακτήρισε σεξιστικό.

«Μου έστειλαν ένα μήνυμα για το περίφημο βίντεο του κυρίου, το κωμικό, με το οποίο γέλασαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι. Μου μεταφέρανε λέξεις και φράσεις που περιείχε. Για μένα αυτό το βίντεο δεν είναι χιουμοριστικό, δεν είναι σάτιρα. Είναι βαριά, βαρύτατη σεξιστική επίθεση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο παρουσιαστής αποφάσισε να απαντήσει με λίγο ακόμα σεξισμό, λέγοντας στην κυρία Τσαπανίδου ότι είναι υπερβολική. «Νομίζω είστε υπερβολική, ήταν ένα επιθεωρησιακό κείμενο, εγώ έχω υποστεί πολύ χειρότερα κείμενα».

Η ίδια είπε ότι έχει κάποιες επιφυλάξεις μέχρι να δει το βίντεο και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η σάτιρα αυτό με το οποίο έχει πρόβλημα. «Μου μεταφέρονται λέξεις, μου μεταφέρονται εκφράσεις, οι οποίες δεν συνιστούν σάτιρα αλλά σεξιστική επίθεση. Είναι κρίμα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρονται τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο βίντεο σατιρικό».

Ο κύριος Χατζηνικολάου συνέχισε στον ίδιο τόνο επαναλαμβάνοντας το «είστε υπερβολική» απευθυνόμενος στην Πόπη Τσαπανίδου. Η ίδια τόνισε ξανά: «Υπήρχαν χυδαίες λέξεις μέσα κύριε Χατζηνικολάου. Δεν με ενοχλεί καθόλου η σάτιρα και η βαρύτερη επίθεση, αλλά όχι η σεξιστική. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή για μένα».
Δες και αυτό!