Πολωνός υπουργός θέλει όλη η Πολωνία να είναι “LGBT-Free” ζώνη

03/08/2020
από
Πολωνός υπουργός θέλει όλη η Πολωνία να είναι "LGBT-Free" ζώνη Janusz Kowalski

Ο Πολωνός υπουργός κρατικών περιουσιακών στοιχείων, Janusz Kowalski, δήλωσε ότι «όλη η Πολωνία πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤ άτομα» κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.

Ακόμη, σχολίασε την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακρατεί κεφάλαια, που θα δίνονταν στην Πολωνία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού πόλεων που δηλώνουν ότι είναι απαλλαγμένες από ΛΟΑΤ άτομα.

«Το σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι η οικογένεια είναι μια ένωση μιας γυναίκας και ενός άνδρα» , ανέφερε ο Kowalski. «Όλες οι αριστερές ιδεολογίες που πλήττουν την παραδοσιακή οικογένεια και προωθούν τέτοιες σχέσεις, όπως ένας άντρας συν ένας άντρας συν ένα παιδί, είναι ασυνεπείς με το πολωνικό σύνταγμα και την πολιτιστική κληρονομιά.”

Ο Kowalski συνέχισε αναφέροντας ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ζητήματα όπως η ισότητα των γάμων χτυπά στο «DNA της την πολωνική οικογένεια» και ότι η Πολωνία έχει δίκιο που απορρίπτει «αυτήν την ακραία ιδεολογία» .

Αυτές οι συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν μια ανησυχητική τάση αύξησης της μισαλλοδοξίας στη χώρα. Ο ομοφοβικός πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, επανεκλέχθηκε στις αρχές του μήνα για δεύτερη θητεία.

Ο 48χρονος Kowalski (δικηγόρος και πολιτικός) έκανε εκστρατεία για μια «Οικογενειακή Κάρτα» προτάσεων που περιλάμβαναν την απαγόρευση της ισότητας γάμου και την αποτροπή τεκνοθεσίας παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες. Επιπλέον, έχει κάνει αρκετές αμφιλεγόμενες δηλώσεις και δηλώσεις μίσους, σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τον τελευταίο καιρό. Πριν λίγες μέρες υποστήριξε την απόσυρση της χώρας από μια ευρωπαϊκή συνθήκη που ασχολείται με τη βία κατά των γυναικών, λέγοντας ότι απαιτείται η διδασκαλία των παιδιών ότι υπάρχουν «56 φύλα και μπορούμε να επιλέξουμε τις προτιμήσεις μας» .

«Αυτό είναι τρελό» , έγραψε στο Twitter.

Σχεδόν το ένα τρίτο των πόλεων στην Πολωνία έχουν δηλωθεί ως “LGBT-Free” ζώνες.

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη χρηματοδότηση σε πόλεις της Πολωνίας λόγω ομοφοβίας και αναστέλλει κεφάλαια για οποιονδήποτε δήμο δηλώνεται ως “LGBT-Free” ζώνη.

https://avmag.gr/125359/epitropos-isotitas-ee-anepitreptes-oi-quot-loat-free-zones-quot-tis-polonias/
Δες και αυτό!