Οι λεσβίες, οι γκέι και τα bisexual άτομα είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από ημικρανίες από ό, τι οι straight, σύμφωνα με έρευνα των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των LGB συμμετεχόντων εμφάνισαν ημικρανίες, 58% περισσότερο από ό, τι οι ετεροφυλόφιλοι συμμετέχοντες.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο  της Καλιφόρνια – Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association Neurology.

Συνολικά, περισσότερα από ένα στα έξι άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν ημικρανίες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ο σοβαρός πόνος στο κεφάλι μπορεί να συνοδεύεται από ευαισθησία στο φως και τον ήχο, καθώς και θολή όραση, ναυτία και έμετο.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ενώ η δουλειά τους δείχνει ότι οι LGB Αμερικανοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ημικρανίες, δεν μπορούν να εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει.

«Μπορεί να υπάρχει υψηλότερο ποσοστό ημικρανιών σε άτομα LGB λόγω διακρίσεων, στίγματος ή προκατάληψης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και να προκαλέσει ημικρανία», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. Jason Nagata.

«Οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ημικρανίες είναι αρκετά συχνές σε LGB άτομα», δήλωσε ο Nagata.

Τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ + έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ.

Υπήρχαν συνολικά 1.130 αναφερόμενα εγκλήματα με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2014 έως το 2017. Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε σε ομοφυλόφιλους άνδρες.

Τα LGB άτομα  ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ημικρανίες επίσης λόγω των εμποδίων στη λήψη υγειονομικής περίθαλψης, πρόσθεσε ο Nagata.