Ο Philipp Lahm δίνει συμβουλές προς τους ομοφυλόφιλους αθλητές να μην δηλώνουν δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις γιατί θα αντιμετωπίσουν την δημόσια κατακραυγή, σε συνέντευξη του στο γερμανικο περιοδικό Bunte.

Ο 27 χρονος πολύπειρος μπακ δηλώνει πάντως πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους gay και δηλώνει ότι το να έχει συμπαίκτη gay δεν είναι κάτι το οποίο τον ενοχλεί.

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους gay  αλλά αν κάποιος ποδοσφαιριστής αποκάλυπτε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, θα δεχόταν πολύ άσχημα σχόλια και θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εκείνον” δήλωσε ο αμυντικός της  Bayern.

Τοους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Theo Zwanziger, έχει καλέσει τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές να αποκαλύψουν την ομοφυλοφιλία τους με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίξει. « Αν ένας πάικτης κάνει coming out, θα θεωρούσα ότι έχει πολύ κουράγιο» και « θα είχε τη στήριξη, τόσο της ομοσπονδίας όσο και τη δική μου », δήλωνε το Μάρτιο.

Ο Mario Gomez, επιθετικός της  Bayern,σε συνέντευξη του τον περασμένο Νοέμβριο στο περιοδικό Bunte, δήλωνε: « Θα ζούσαν απελευθερωμένοι. Το να είσαι gay δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού.» Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο τερματοφύλακας  Manuel Neuer, λέγοντας ότι οι gay ποδοσφαιριστές δε θα έπρεπε να διστάζουν να κάνουν coming out.

Τα πράγματα αλλάζουν…στη Γερμανία.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]