Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή, σε ηλικία μόλις 54 ετών, ο Γκίντο Βεστερβέλε, τέως υπουργός Εξωτερικών (2009-2013) της Γερμανίας στη δεύτερη κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Βεστερβέλε έπασχε από λευχαιμία. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε απέναντι στην σοβαρή ασθένεια.

Είχε αποσυρθεί από την πολιτική τον Δεκέμβριο του 2013, όταν το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ηττήθηκε στις εκλογές χάνοντας όλες τις έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ήταν ο πρώτος γερμανός υπουργός που παραδέχθηκε δημοσίως την ομοφυλοφιλία του.

«Πενθούμε τον Γκίντο Βεστερβέλε. Πέθανε στις 18 Μαρτίου 2016 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολονίας από παρενέργειες της θεραπείας στην οποία υποβαλόταν για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας» ανακοίνωσε το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!