Πέμπτη 16 Ιουνίου στην Άτρακτο: «Οι Γάμοι της Τήλου: από την Τήλο ως την Ισότητα στον Γάμο, πόσος δρόμος ακόμα;»

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Athens Pride 2022 οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας οργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο: «Οι Γάμοι της Τήλου: από την Τήλο ως την Ισότητα στον Γάμο, πόσος δρόμος ακόμα;» από τις 17:00 στον Πολυχώρο «Άτρακτος» Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος 104 48 Αθήνα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Κατερίνα Τρίμμη, δικηγόρος, μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο και ορισμένο μέλος των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων Athens Pride, Colour Youth Κοινότητα lgbtq Νέων Αθήνας, Ο.Λ.Κ.Ε. και Οικογένειες Ουράνιο Τόξο στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θα παρουσιάσει το ιστορικό της εξέλιξης των νομικών διεκδικήσεων του κινήματος και τις αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει ως σήμερα.

Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση ώστε να μεταφερθούν οι επεξεργασμένες θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων – που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας – για το ζήτημα της ισότητας στον γάμο, της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και της ίσης πρόσβασής τους στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που θα συντονίζει η Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο Στέλλα Μπελιά, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Οι γάμοι της Τήλου» και στη συνέχεια η εκδήλωση θα κλείσει με μια αναφορά από τον ίδιο τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη για το πώς προέκυψε η ταινία, από τον Δημήτρη Τσαμπρούνη που ήταν στην Τήλο ως μέλος του ενός από τα δύο ζευγάρια και τον Πάνο Λάμπρου που συμμετείχε στην οργάνωση των γάμων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00-17:20 Προσέλευση

17:20-17:30 Σύντομος χαιρετισμός από τις διοργανώτριες οργανώσεις

17:20-17:45 Κατερίνα Τρίμμη, δικηγόρος

17:45-19:00 Στρογγυλό τραπέζι: Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Πρόδρομος Πύρρος, Σύμβουλος στη Γ.Γ. Πρωθυπουργού, την αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπος του κόμματος, από το ΜέΡΑ25 ο Αντώνης Σιγάλας μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Στέλλα Μπελιά, Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

19:00-19:15 Διάλειμμα

19:15-20:30 Προβολή της ταινίας του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Οι γάμοι της Τήλου»

20:30-21:00 Σχολιάζουν τα ιστορικά γεγονότα με αφορμή την ταινία ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης, ο Δημήτρης Τσαμπρούνης και ο Πάνος Λάμπρου

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!