Παρουσίαση – Ανοιχτή Συζήτηση: «Εμμηνόπαυση και ΛΟΑΤΚΙ+ Σώματα»

09/01/2023
από
ΟιProud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω σας καλούν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, να ανοίξουμε μαζί για πρώτη φορά, τη συζήτηση για την εμμηνόπαυση.

Ο ιατρικός λόγος συχνά αφήνει απ’ έξω όσα υποκείμενα είναι εκτός του διπόλου των cis ταυτοτήτων. Ειδικά σε θέματα taboo, όπως αυτό της εμμηνόπαυσης, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν την άγνοια ή την ανεπάρκεια των επαγγελματιών υγείας. Ωστόσο, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι απαραίτητη και πρέπει να διέπεται από τις αξίες της συμπερίληψης και του σεβασμού.

Τι συμβαίνει στα σώματά μας; Πώς εκδηλώνεται και πώς μας αφορά, πώς επηρεάζεται από τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις ή ορμονοθεραπείες (σε trans άντρες/γυναίκες, non binary και intersex άτομα); Τι χρειάζεται να αναζητούμε στις υπηρεσίες υγείας στο στάδιο αυτό; Και τελικά, πώς μπορούμε να πλαισιώσουμε καλύτερα το ένα το άλλο;

Μαζί και οι Μαίες, Άννα Μιχαλάκη & Μαλαμώ Κορμπετη (Midwives for All). Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις απο ειδικούς υγείας και συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 19:00

Beaver: Βασιλείου Του Μεγάλου 46Α, Αθήνα 118 54
Δες και αυτό!