Παρουσιάστρια αρνείται να χρησιμοποιήσει τις σωστές αντωνυμίες τρανς καλεσμένου

16/04/2024
από
Για τη σημασία του να χρησιμοποιούμε τις σωστές αντωνυμίες μίλησε το non-binary άτομο Shivani Dave, το οποίο ασχολείται με τη δημοσιογραφία, αφού παρουσιάστρια του βρετανικού TalkTv επανειλημμένα αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τις δικές του.

Το Dave, που χρησιμοποιεί they/them αντωνυμίες, εμφανίστηκε στο TalkTv για να μιλήσει για την έκθεση Cass και τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, με την παρουσιάστρια Julia Hartley-Brewer, την περασμένη εβδομάδα.

Η έκθεση – μια ανεξάρτητη έρευνα για την περίθαλψη της τρανς νεολαίας στην Αγγλία – δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου, μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής και εν μέρει προτρέπει τους κλινικούς γιατρούς να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί», όταν συνταγογραφούν αναστολείς της εφηβείας σε νέα τρανς άτομα.

Ενώ παρουσίαζε το Dave, η Hartley-Brewer έκανε misgendering, καθώς είπε: «Η επόμενη καλεσμένη μου είναι η Shivani Dave. Είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο Virgin Radio».

Το Dave απάντησε λέγοντας: «Καλό απόγευμα Julia. Ξέρεις οι αντωνυμίες μου είναι they/them», με την Hartley-Brewer να απαντάει: «Ευχαριστώ που μου λες τις αντωνυμίες σου. Χρησιμοποιώ σωστή γραμματική».

«Μπορείς να επιλέξεις τις αντωνυμίες σου, να επιλέξεις όπως θες να αποκαλείς τον εαυτό σου, αλλά δεν μπορείς να απαιτείς από μένα να χρησιμοποιώ λάθος γραμματική. Δεν είσαι πλήθος, είσαι ένα άτομο και είσαι γυναίκα. Επομένως, θα χρησιμοποιώ το “αυτή” και το “της”, ευχαριστώ πολύ», πρόσθεσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Almost (@almost.co)


Το Dave της είπε να κάνει ό,τι της αρέσει, πριν επισημάνει ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει τις αντωνυμίες του, σε περίπτωση που άλλοι άνθρωποι θέλουν να αναφέρονται σε αυτό «με σεβασμό».

Επανέλαβε ότι η χρήση του «they» για να περιγράψει ένα πρόσωπο στον ενικό αριθμό δεν είναι γραμματικά λανθασμένη, όπως ισχυρίστηκε η Hartley-Brewer.

Η Hartley-Brewer αποκάλεσε και πάλι το Dave «μόνη γυναίκα», στο οποίο ανταπάντησε διευκρινίζοντας ότι είναι ένα «πολύ ξεχωριστό» non-binary τρανς άτομο – μια αναφορά σε μια προηγούμενη δήλωση που έκανε η Hartley-Brewer σχετικά με τους ανθρώπους με διαφορετικές ταμπέλες που τους αρέσει να είναι «ξεχωριστοί».

Η Hartley-Brewer απάντησε: «Εντάξει, δεν είμαι ξεχωριστή. Είμαι απλώς μια βαρετή, ηλικιωμένη, ετεροφυλόφιλη, παντρεμένη γυναίκα. Αλλά ξέρετε, συγγνώμη γι’ αυτό. Δεν μας επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό πια».

Μιλώντας στο PinkNews για το περιστατικό, το Dave δήλωσε ότι η «σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη» χρήση των λανθασμένων αντωνυμιών κάποιου είναι «ασέβεια».

«Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις σωστές αντωνυμίες κάποιου, επειδή είναι ένας τόσο μικρός και απλός τρόπος για να δείξετε τον βασικό σεβασμό το ένα στο άλλο», είπε.

«Όλες οι μεγάλες επαγγελματικές αμερικανικές ψυχολογικές και ψυχιατρικές ενώσεις αναγνωρίζουν ότι η χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μειώνει δραστικά την εμφάνιση κατάθλιψης, κοινωνικού άγχους, αυτοκτονικού ιδεασμού και άλλων αρνητικών παραγόντων ψυχικής υγείας».
Δες και αυτό!