Όλο και συχνότερα παρέες-συμμορίες παιδιών, ηλικίας μέχρι 14 ετών, προβαίνουν σε φοβικές επιθέσεις. Η αστυνομία του York στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν προκειμένω, ερευνά μια τέτοια υπόθεση.

Μια παρέα-συμμορία παιδιών ξεκίνησε ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο ατόμων σε ένα φυσικό καταφύγιο.

Το περιστατικό συνέβη στις 16:00 το Σάββατο (15 Αυγούστου) στο St. Nicholas Fields, ένα φυσικό καταφύγιο στο κέντρο του York. Η ομάδα περιελάμβανε δύο κορίτσια ηλικίας έως δέκα ετών, και δύο αγόρια 13 ή 14 ετών. Όλα είχαν και τα ποδήλατά τους τη στιγμή της επίθεσης.

Υποστηρίζεται ότι ένα από τα κορίτσια έκανε ένα ομοφοβικό σχόλιο στα δύο άτομα που επέζησαν την επίθεσης. Ένα από τα αγόρια συνέχισε να κάνει ένα ακόμη ομοφοβικό σχόλιο. Μετά εκτόξευσε ένα πλαστικό μπουκάλι. Ένα από τα κορίτσια της ομάδας φορούσε ροζ φούτερ με κουκούλα, ενώ ένα από τα αγόρια φορούσε μαύρη μπλούζα Nike.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρέες-συμμορίες παιδιών επιχειρούν να ταπεινώσουν και δε διστάζουν να επιτεθούν βάναυσα σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στον δημόσιο χώρο. Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις, καταγράφονται από τις παρέες-συμμορίες παιδιών, ώστε να διαδοθούν τα “κατορθώματά” τους. Αυτό, συχνά, όσο τραγικό κι αν είναι, δίνει -τουλάχιστον- στις έρευνες της αστυνομίας την ελπίδα να εντοπιστούν οι δράστες.

Η αστυνομία του Βόρειου Yorkshire ψάχνει να μιλήσει με τα παιδιά που εμπλέκονται στην ομοφοβική επίθεση.

Ζητά τη βοήθεια του κόσμου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες που περιβάλλουν το συμβάν. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν το αντιμετωπίζει ως έγκλημα μίσους. Όποιο άτομο έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα καλείται να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο 101. Σημειώνεται, να επιλέξει την επιλογή 2 και να ζητήσει τον Andrew Muir. Μπορεί, επίσης, να στείλει email στο [email protected]. Κι όποιο άτομο έχει πληροφορίες πρέπει να αναφέρει τον αριθμό της αναφοράς της Αστυνομίας του Βόρειου Yorkshire: 12200143329.

Σε άλλο σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα τρανς άτομο δέχτηκε παρόμοια επίθεση από μια ομάδα οκτώ παιδιών με ποδήλατα.

Και πάλι η αναφορά περιγράφει τα παιδιά να είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 14 ετών. Η συμμορία φώναζε τρανσφορικά σχόλια, έριξε ένα μπουκάλι, και πέταξε πέτρες, μία από τις οποίες χτύπησε το επιζών άτομο στο κεφάλι.

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι οι έφηβοι κατέγραψαν την επίθεση, καθώς και μία άλλη επίθεση, εναντίον του ίδιου ατόμου, που συνέβη τον Ιανουάριο. Η αστυνομία του West Midlands ενδιαφέρεται να μιλήσει σε οποιοδήποτε άτομο έχει δει, ή προωθήσει αυτά τα δύο βίντεο, με τα “κατορθώματα” από τις παρέες-συμμορίες παιδιών.