Τρανς άτομο λιθοβολήθηκε από ανήλικους ενώ έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του

02/07/2020

Μια υπόθεση λιθοβολισμού ερευνά η αστυνομία του Birmingham. Το περιστατικό συνέβη στις 22 Ιουνίου, με θύμα ένα τρανς άτομο που λιθοβολήθηκε από συμμορία ανηλίκων με τα ποδήλατά τους.

Το θύμα έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του και κατευθυνόταν προς τα μαγαζιά στο Sutton Coldfield, όταν μια παρέα 8 ανήλικων ατόμων το πλησίασαν με τα ποδήλατά τους. Μόλις το τρανς άτομο έφτασε στο Boundary Road, οι ανήλικοι άρχισαν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια.  Ένα απ΄αυτά χτύπησε το θύμα στο κεφάλι.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής δήλωσε: “Ερευνούμε την υπόθεση επίθεσης σε άτομο το οποίο έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του έξω από ένα μαγαζί στο Boundary Road, την Δευτέρα 22 Ιουνίου μεταξύ 5 μ.μ και 5:30 μ.μ.”.

“Είναι γνωστό ότι ένα γκρουπ λευκών νεαρών μεταξύ 13 και 14 χρόνων, έκανε λεκτική κακοποίηση πριν αρχίσουν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια, ένα εκ των οποίων χτύπησε το κεφάλι του ατόμου. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και ζητάμε από μάρτυρες να έρθουν σε επαφή μαζί μας”.

Μάρτυρες κατήγγειλαν ότι οι δράστες τραβούσαν βίντεο κατά την διάρκεια της επίθεσης, όπως επίσης και την ύπαρξη μιας δεύτερης επίθεσης που συνέβη τον Ιανουάριο. Αστυνομία καλεί οποιοδήποτε άτομο έχει στην κατοχή του ή έχει δει αυτά τα δύο βίντεο, να επικοινωνήσει μαζί της,

Οι κάμερες ασφαλείας από τα μαγαζιά της περιοχής συγκεντρώνονται από την αστυνομία προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για την επίθεση.

Μαζί με αυτό το περιστατικό η αστυνομία ερευνά και ένα άλλο στο οποίο το θύμα της επίθεσης δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

“Ερευνούμε επίσης μια υπόθεση κακόβουλης επικοινωνίας που στάλθηκε στο ίδιο άτομο. Και τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται σαν εγκλήματα μίσους προς τρανς άτομο.”




Δες και αυτό!